במטה הרוסי של הליכוד עובדים במרץ, מגייסים פעילים ועורכים אירועים - אך ההערכות לגבי הצלחת הליכוד בקרב הקול הרוסי בבחירות הקרובות הן די מתונות. במטה המפלגה מעריכים כי המפלגה איבדה שני מנדטים מהקול הרוסי.
בליכוד ערכו אולי את השינוי הכי משמעותי ביחס לקול הרוסי במערכת הבחירות הנוכחית. במערכת הבחירות הקודמת הוחלט בליכוד שלא לקיים קשר כמעט לחלוטין עם הקהל הרוסי, מתוך מטרה להשאיר אותו לאביגדור ליברמן. אז, על פי הסקרים, הוא התנדנד סביב אחוז החסימה, ואמור היה להיות שותף בממשלת הימין. במערכת הבחירות הקודמת לא נערכה כלל פעילות שטח מול הקול הרוסי והמעט שיצא היו מסרים וסרטונים ספורים ברוסית.
במערכת הבחירות הנוכחית שינו בליכוד כיוון, ומשקיעים מאמצים רבים בקול הרוסי. הליכוד הקים מטה עולים, צירף שמות מוכרים כמו רוברט אילטוב (אקס ישראל ביתנו) ואלכס אברבוך, והקים מטות שטח עם רכזים ופעילים בערים שבהן ריכוז עולים גבוה, שבהן ייערכו בשבועות הקרובים אירועים שבהם ידברו דוברי הרוסית של המפלגה.
למרות המאמצים, ל"ישראל היום" נודע כי הבשורות בליכוד באשר לקול הרוסי לא מעודדות. על פי ההערכות במפלגה, בבחירות הקודמות התחלקו 15 המנדטים מהקול הרוסי כך: 5 לליכוד, 5 לישראל ביתנו, 3 ללפיד ושני מנדטים שהתפזרו. תמונת המצב כעת היא שליברמן מחזיק בכתשעה מנדטים מהקול הרוסי, הליכוד בשלושה, לפיד ירד למנדט אחד, והשאר מפוזרים. למרות המאמצים מזהים בליכוד קושי גדול להחזיר את מצביעי ליברמן לליכוד. במפלגה יודעים לומר שהקהל הרוסי מתחבר במיוחד למסר האנטי־חרדי, ועוד יותר מזה מתחבר למסר אנטי־ערבי. ליברמן נתפס כמי שנלחם על כך, ויתר על תפקיד במשרד הביטחון ומנע הקמת ממשלה בגין חוק הגיוס, ועל כן זוכה לפופולריות רבה בקרב הקול הרוסי.
המסר העיקרי ש"מדבר" אל הקול הרוסי הוא הרצון לראות את נתניהו כראש הממשלה, ולכן חוזרים המסרים על כך שליברמן יגרום לכך שהליכוד יפסיד את השלטון. בנוסף, מרבים לדבר עם קהל דוברי הרוסית על סוגיית הפנסיות למבוגרים וסוגיית הדיור, שמעסיקה אותם במיוחד. למרות המאמצים, מודים במטה הרוסי כי עיקר העבודה שהם עושים היא בגדר "מגננה בלבד" על המנדטים שכן נשארו, וניסיון - שנראה אבוד - להחזיר את אלה שעזבו.