משפחת בינו־ערמון // צילום: מרים צחי

הערבית נשארת במשפחה

אביבית ערמון הלכה בעקבות סבה ואמה, ואף זכתה בתעודת הוקרה על הישגיה • "הצטיינות בערבית - כבוד גדול עבורי"

שפה משפחתית: אביבית ערמון (18), תלמידת תיכון ברנקו וייס ע''ש יצחק רבין במזכרת בתיה, זכתה בימים האחרונים בתעודת הוקרה מטעם משרד החינוך על הישגיה יוצאי הדופן בלימודי הערבית. זה לא מפליא בהתחשב בכך שאמא שלה וסבא שלה למדו גם הם ערבית בתיכון. 

הסבא, הבת והנכדה כולם למדו את מקצוע הערבית בצורה מורחבת. הנכדה, אביבית ערמון, היא בוגרת תיכון ברנקו וייס ע''ש יצחק רבין במזכרת בתיה, שם גרה המשפחה. בשנת הלימודים האחרונה אביבית השלימה את לימודי הערבית, לצד מגמות פיזיקה וכימיה, ולאחרונה זכתה מטעם המזכירות הפדגוגית במשרד החינוך בפרס מיוחד ובתעודת הצטיינות על לימודיה והישגיה בשפה הערבית. 

"אני אוהבת מאוד את השפה הערבית", היא מספרת. "התחלתי ללמוד ערבית בכיתה ז' והיתה לי מורה טובה שעודדה אותי ללמוד. כשהייתי צריכה לבחור בין ערבית לפיזיקה, בחרתי בערבית. זו שפה מאוד יפה ועשירה. בכיתה ט' לקחו אותנו לסיור באבו גוש להכרת תרבויות ופגשנו שם בני נוער, הרגשתי רע שהם יודעים לדבר עברית ואני לא יודעת להגיד כלום בערבית. תעודת ההצטיינות היא כבוד גדול, גם בזכות המורות שלי יפית אהרון וסמדר גלעד, שהן מורות מדהימות".

עוד בנושא: 

• חוזרים ללימודים עם "ישראל היום"

• ליבם במזרח: זינוק במספר התלמידים במגמות לערבית

• המורה החירשת שפרצה את תקרת הדממה

• איך להכין את הילדים לשנה החדשה?

• מורים? אל תפרסמו תמונות ברשתות החברתיות

• עובדים בחופש? כך תדאגו שלא יעבדו עליכם

האהבה לשפה הערבית במשפחה החלה לפני שנים רבות. סבא של אביבית, שלמה בינו, כיום בן 89, נולד למשפחה שעלתה מבגדד, בלימודים העל־יסודיים בירושלים למד ערבית במגמה המזרחנית עם 13 מחבריו, ולימים שירת בשירות הביטחון הכללי (שב"כ) בתפקיד מודיעיני שבו עשה שימוש יומיומי בשפה הערבית. לאחר מכן עבד במשרד החוץ בכמה תפקידים, כקונסול ישראל באיסטנבול וכשגריר ישראל בברזיל. בתו דגנית ערמון (56), אמא של אביבית, הלכה בעקבותיו ולמדה במגמת ערבית בתיכון. לאחר מכן התגייסה ליחידת 8200 של חיל המודיעין וכיום היא ראש בית הספר להנדסת תוכנה. 

אביבית עתידה להתגייס כמו אמה ליחידה יוקרתית בחיל המודיעין בצה"ל, אך קודם לכן היא הולכת למכינה קדם־צבאית ייחודית - "הרועות למרחקים" למנהיגות ולהעצמת נשים. "סבא מאוד התלהב ושמח שאני לומדת ערבית", מספרת. "על אף השנים שעברו, אמא שלי עזרה לי כשהייתי צריכה עזרה. 30 שנה היא לא השתמשה בשפה ועדיין שולטת בה".

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...