"ההונאה הגדולה" לא כזאת גדולה

ג'סי אייזנברג בשטיק הרגיל שלו, סלמה הייק לא משכנעת ואלכסנדר סקארסגארד בקרחת בסרט שידבר לחובבי העולם הבורסאי • ביקורת

המותחן הפיננסי "ההונאה הגדולה" של התסריטאי־במאי קים נגויין, מתרחש בתחילת העשור, עמוק בתוך עולם המסחר האלגוריתמי של וול סטריט. הסרט אמנם אינו מבוסס על סיפור אמיתי, אך נגויין הודה ששאב השראה רבה מהספר "Flash Boys" של מייקל לואיס - העיתונאי־סופר המהולל שחתום גם על "מכונת הכסף" - שעסק במשבר הסאב־פריים ושהפך לסרט מבדר ומצליח בבימויו של אדם מקיי.

פרשת הסוכן: ברק שמיר זומן לחקירה

אבל אם אתם מצפים לספין־אוף של "מכונת הכסף", התכוננו להתאכזב, שכן הפעם התוצאה הרבה פחות מבדרת ונגישה. גם כי הסיפור קצת אזוטרי ויבשושי וגם כי "גיבורי" הפרשה אינם סימפטיים בשום אופן או צורה, ולא ממש ברור מדוע הצופים אמורים לרצות בהצלחתם. 

עם זאת, אם העולם הבורסאי עושה לכם את זה, סביר להניח שתמצאו עניין כלשהו בכל הקשקשת הכלכלית והתככים האלגוריתמיים שהעלילה מתהדרת בהם.

ג'סי אייזנברג ("הרשת החברתית") מככב בתור וינסנט - ברוקר שאפתן שמתכנן למתוח סיב אופטי מקנזס לניו ג'רזי, ובכך לקבל לידיו את המידע הפיננסי בכמה אלפיות שניה מוקדם יותר מאשר המתחרים. מי שמסייעים לו במשימתו הכמעט בלתי אפשרית הם בן דודו אנטון (אלכסנדר סקארסגארד, עם קרחת ומשקפיים), גאון מחשבים ללא כישורים חברתיים, ומרק בעל הצווארון הכחול (מייקל מנדו, "סמוך על סול"), שאמון על קידום הפרויקט בשטח.

אל אינספור התקלות והקשיים שמעסיקים את החבורה (הקו שהם מותחים צריך לעבור דרך הרים, ביצות ואדמות פרטיות) מתווספות שתי בעיות נוספות. האחת: אווה (סלמה הייק), הבוסית הקודמת של וינסנט ואנטון, ממש אינה שמחה לגלות שעובדיה לשעבר חותרים תחתיה ותחת הרווחים של החברה שלה, וכמובן שהיא עושה הכל כדי לעצור אותם. הבעיה השנייה: הרופא של וינסנט מבשר לו שיש לו סרטן סופני.

המתח, הדרמה והרכיבים האלגוריים שמעטרים את "ההונאה הגדולה" אינם מגביהים עוף ואינם מותירים חותם יוצא דופן. סקארסגארד אמנם נראה מבסוט לגלם דמות שונה מאלה שהוא מגלם בדרך כלל, אך אייזנברג מגיש את השטיק האנטיפתי־נוירוטי הרגיל שלו, והייק, שמסתתרת מאחורי תספורת ראוותנית שבעיקר מסיחה את הדעת, אינה אמינה לרגע בתור זאבה מוול סטריט. אפשרי. אבל לא הכרחי.

"ההונאה הגדולה", בלגיה/קנדה 2018

ציון: 5

• מרגול תחליף את רני רהב?

• הצלם הישראלי של "מהיר ועצבני"

• צפו: ג׳ניפר לופז עושה את תל-אביב

• קייטי פרי הורשעה בהפרת זכויות יוצרים

• שיא היעדר המוסר: בקרוב בקפריסין?

• רוצים להשאר מעודכנים? בואו לאינסטגרם

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...