שליש מהשכירים מרוויחים מעל 11 אלף שקלים // צילום: GettyImages

השכר הממוצע מזנק מעל 11 אלף

לראשונה חצה את רף ה-11 אלף ועומד על 11,140 שקלים • למרות זאת, יותר ממחצית מהישראלים משתכרים פחות ממנו

השכר הממוצע במשק ממשיך לעלות – למרות ש-66% מהעובדים מרוויחים משכורת נמוכה ממנו: הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה פרסמה היום נתונים החושפים כי השכר הממוצע ממשיך להמריא, ולראשונה בחודש מארס זינק בשיעור של 3% וחצה את רף 11,000 שקלים. לפי הנתונים, הוא עומד כרגע על 11,140 שקלים. יצוין כי מתחילת שנת 2018 השכר הממוצע בישראל גבוה מ-10,000 שקלים. 

עם זאת, 66% מהשכירים, כ-2.45 מיליון איש, השתכרו בחודש מארס פחות מהשכר הממוצע הארצי. מתוכם כ-1.5 מיליון שכירים השתכרו שכר הנמוך מ-6,500 שקלים. כנגדם 34%, כלומר 1.26 מיליון שכירים, השתכרו במארס שכר הגבוה מהממוצע הארצי. 

הלשכה פרסמה גם את שיאני השכר הממוצע במשק בחודש מארס: 

ענף מידע ותקשורת - בצמרת טבלת השכר הארצית עם שכר ממוצע של 24,053 שקלים.

פיננסים וחברות ביטוח - במקום השני עם שכר ממוצע של 21,378 שקלים.

חברת חשמל ומקורות - במקום שלישי עם 18,446 שקלים.

התעשייה – במקום רביעי עם 16,334 שקלים.

 

מלצרים ומוזגים. בתחתית טבלת השכר // צילום: GettyImages

 

במקום החמישי נמצאים מדעים טכניים עם 15,649 שקלים, ולאחרמכן מינהל ציבורי וביטוח לאומי, תיווך נדל"ן וענף הבינוי, בסדר זה. 

בתחתית טבלת השכר הארצית נמצאים:

שירותי בריאות – עם שכר ממוצע של 8,843 שקלים

חינוך - 7,856 שקלים.

חקלאות - 7,513 שקלים.

בידור, פנאי ואומנות -  6,195 שקלים.

המוזגים והמלצרים, באופן לא מפתיע, נמצאים בתחתית הרשימה עם שכר ממוצע העומד על 5,323 שקלים, כגובה שכר המינימום (5,300 שקלים).  

 

תקופה קשה לעסקים, פריחה בתיירות 

עוד מפרסמת היום הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, כי בחודש מאי נרשמה תפנית שלילית והרעה בסקר מגמות במגזר העסקי והיצרני במשק. במאזן הכולל, המגזר העסקי רשם ירידה גורפת למעט בענף התיירות. בחודש מאי המדדים המובילים בענפי התעשייה היו שליליים: היקף הייצור והתפוקה בתעשייה ירד ב-3.1%, היקף המכירות ירד ב-5% וגם מספר המועסקים במפעלי התעשייה רשם ירידה של כ- 1.7%.  

 

ענף המלונאות והתיירות בפריחה // צילום" משה שי 

 

לעומת זאת, בענף המלונאות המצב נראה אחרת לגמרי: מספר לינות ישראלים עלה במאי ב-16.1% ומספר המועסקים עלה ב-2.9%, חודש חמישי ברציפות. פדיון מלונות התיירות זינק בשיעור גבוה של 19.7%, בהמשך לשיעורי גידול נאים בפדיון המלונות בכול אחד מהחודשים ינואר עד אפריל.

 

 

 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...