אחרי שפסטיבל אתלטיקו מדריד הגיע אתמול לסיומו עם ניצחון יוקרתי 1:2, מהבוקר (רביעי) אנשי בית"ר ירושלים עוברים למנה העיקרית – החלטה על מאמן לעונה הבאה, שחרור שחקנים מהסגל, וכמובן הבאת שחקנים חדשים, זרים וישראלים.
בגזרת המאמן, ניר קלינגר, ששמע אתמול את משה חוגג טוען שהוא עדיין בתמונה, מקווה שאולי משהו ישתנה בנוגע אליו, אבל הוא יודע שסיכוייו להישאר קלושים מאוד. רוני לוי עדיין המועמד המוביל, אבל מסתבר שמאחורי הקלעים, הבעלים משה חוגג, ביקש מיוסי בניון ואלי אוחנה לבדוק אופציות נוספות.
בשבוע שעבר, המנהל המקצועי שוחח עם אברמוב על האפשרות שיוסי אבוקסיס יגיע לבית וגן, אך בעלי בני יהודה נקב בפיצוי של חצי מיליון דולר - סעיף השחרור של המאמן. במקביל גם נעשו גישושים עם מאמני מכבי נתניה, סלובודן דראפיץ' ושי ברדה.
כאשר חוגג נשאל על ידי העיתונאים מדוע סאגת המאמן לא מסתיימת הוא השיב: "מה הלחץ? מה בוער? יש עוד חודשיים עד לתחילת העונה, יוסי בניון עומל על בחירת שחקנים וגם מאמן יגיע. בלי שום ספק אנחנו נתמודד בעונה הבאה עם הגדולות, נצטרך לפגוע בזרים כי השנה לא עשינו עבודה מספיק טובה עם הזרים. עם כל הכבוד למכבי ת"א, שהם היום המועדון המוביל בישראל, אם נתחזק נכון, אני לא רואה שום סיבה שלא ניתן להם פייט בעונה הבאה. חד וחלק נכון לאירופה, בית"ר ירושלים זו לא קבוצה לפלייאוף תחתון".
גריזמן נאלץ להמתין למאבטחים, אתמול בטדי. שחקני בית"ר יכולים לשחק בליגות הגדולות באירופה? // צילום: אלן שיבר
הקשר מאור בוזגלו, שכבש צמד נגד אתלטיקו, עשוי לקבל הצעה נוספת מהמועדון, אך על פי גורמים במועדון היא לא תעבור את הסכום של 270 אלף יורו לעונה, וקשה לראות מי מהצדדים יתקפל, במיוחד שלשחקן יש גם ביקוש בקרב מספר קבוצות בטורקיה. יהיה ניסיון לפצות כספית את אפונסו טיירה, על מנת שיתיר את חוזהו. טל כחילה, שסיים את חוזהו, כבר עזב את הקבוצה כמו גם הזרים מיחאי וודוץ ואנתוני אנאן.
"יש לנו שחקנים בקבוצה שבקלות יכולים לשחק באירופה", אמר חוגג, "בלי שום ספק קלטינס יכול לשחק באירופה, יש לו יכולות נדירות והוא היה נהדר נגד אתלטיקו. גם קונטה, פלומין וקינדה יכולים לשחק באירופה". קלטינס עצמו סיפר: "החלום הגדול שלי זה לצאת לאירופה ואני מקווה שמשחקים נגד קבוצות כאלה יעזרו לי שזה יקרה כמה שיותר מה".
על כך שפצע את קוסטה אמר קלטינס: "ממש התביישתי ופחדתי ללכת אליו אחרי פציעה, זה מקרה לא נעים. הברך שלי פגעה לו בקרסול וזה ממש לא היה מכוון, אני מקווה שהוא לא ישלח אליי אנשים. אני גם שואל את עצמי איך הצלחתי לפצוע את קוסטה, זה ממש מפתיע, אבל ברצינות אני ממש מתנצל ומאחל לו רפואה שלמה".
אוחנה עם קלינגר. מישהו יודע מי יאמן בעונה הבאה? // צילום: אלן שיבר
השוער איתמר ניצן, שמבחינת השחקנים היה המצטיין של הקבוצה העונה, מקווה לקבל זימון למשחקים הקרובים של הנבחרת ואמר כי: "אני יוצא לחופשה אבל אם אקבל זימון מהנבחרת החופשה תבוטל באופן חד משמעי. אני מקווה להיות חלק מהנבחרת וחושב שגם מגיע לי. זה חלום שלי. הניצחון על אתלטיקו? אם הם היו צריכים את המשחק הזה הם כנראה היו מנצחים אבל עדיין זה הישג מטורף בשבילנו לנצח את אתלטיקו מדריד ועוד עם הרכב די חזק שלהם".