שני העיתונאים עם שחרורם // צילום: רויטרס // שני העיתונאים עם שחרורם // צילום: רויטרס

לאחר 500 ימים בכלא: מיאנמר שחררה שני כתבים

עקב לחץ בינלאומי כבד, נעתרו השלטונות במדינה לשחרר את שני העיתונאים שנכלאו במדינה • הסיבה למאסרם - חשפו את דיכוי בני הרוהינגיה

שני עיתונאים זוכי פרס פוליצר שוחררו הבוקר (שלישי) מהכלא שנה לאחר שנכלאו בעקבות ביקורת שכתבו על התנהלות המדינה ויחסה לבני הרוהינגה, מיעוט מוסלמי בחבל רחין שבמערב המדינה.

צילום: רויטרס

שני הכתבים, או וואה לון, בן 33, ו-או קוואי סאו או, בן 27  נעצרו בסוף שנת 2017. הם נשפטו על ידי בית דין צבאי שהשתמש בחוק קולוניאלי האוסר "חשיפת סודות רשמיים". 

עוד בנושא:

הצתות, רצח, ואונס: הגיהינום של מיאנמר

מיאנמר: "המדינה מבצעת טיהור אתני"

האו"ם: צבא מיאנמר ביצע רצח עם בשבט הרוהינגה, גם ראשת הממשלה אשמה

חלום הבלהות הנשכח של אפריקה

השניים סיקרו דיווחים על טבח מתמשך שביצע הצבא העשרה כפרים של בני הרוהינגה בשנת 2017. השניים נאשמו שעשו שימוש במסמך שהגיע לידיהם מהמשטרה המקומית, ובכך חשפו סודות מדינה. 

שחרורם של השניים הגיע רק לאחר התערבות ושדלנות חובקת עולם למען שחרורם, שכללה מנהיגים מכמה מדינות אירופיות, עיתונאים מסוכנות הידיעות רויטרס שהתגייסו למען שחרורם.

השניים צולמו כשהם יוצאים מהכלא, מחויכים ושלובי זרוע. טרם ברור אם יורשו להמשיך בעבודתם העיתונאית ואם יוכלו להישאר במדינה. פרשת מעצרם הכתים את שלטונה של אנג סאן סוצ'י, מי שהייתה במשך שנים מנהיגת האופוזיציה במדינה וזכתה בפרס נובל לשלום על התנגדותה ארוכת השנים לשלטון הצבא במדינה.

 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...