מסעדה חדשה בסצנה התל אביבית נפתחה, והיא שייכת לדוגמן ויוצא האח הגדול עומר גורדון, מי שגם מככב בכותרות לאחרונה בעקבות הדיווחים על הפרידה שלו משני גולדשטיין, דוגמנית ומי שהיתה בת זוגו בשנתיים האחרונות. למרות הפרידה המדוברת, נראה שבפן המקצועי גורדון עושה חייל.
המסעדה, שנקראת "בנטויה" על שם מגש האוכל המסורתי היפני - בנטו, מציגה בשמה גם את הקונספט הראשי של המסעדה, מנות בנטו מסורתיות עם טעם יפני אתני. מחוץ למסעדה ובחלון הראווה, ממש כמו ביפן ואפילו במסעדות יפניות בניו יורק, ניתן לראות מגשים עם דמוי אוכל מסורתי. מדובר באוכל סינתטי, מושך ומזמין להיכנס פנימה ולטעום הכל במציאות.
המסעדה בנויה על שני מפלסים, כשהחלק התחתון הוא מסעדה יפנית לכל דבר עם כסאות בר אדומים וגבוהים, והחלק העליון הוא בר יפני ששמו נקרא "איזאקאייה", שם יהיה די-ג'יי שינגנו מוסיקת טכנו והאוס, יהיה ניתן לשתות משקאות חריפים ולאכול אוכל יפני מסורתי בצלחות קטנות, סגנון טאפאסים קטנים שמתאימים לסוג הבילוי הלילי.
מאחורי הבר נמצא המטבח הפתוח, כך שממבט מהבר ניתן לראות את תהליך הבישול המסורתי ואף את סידור האורז בריבועים מדויקים.
בתפריט ניתן למצוא מבחר מצומצם יחסית של מנות בשלב זה בגלל שהמקום נמצא בהרצה. בהמשך יהיה תפריט עשיר יותר. בין המנות המוצעות תוכלו למצוא הרבה בקר, עוף ודגים בבישול יפני מסורתי שמוגשים במגש הבנטו לצד תוספות מסורתיות כמו סלט תפוחי אדמה, חמוצים יפניים, קארי יפני עם בקר ואורז לבן דביק.
אהבנו מאוד את מנת השירומי פריי, מנת דג לבן בטיגון פריך שבפנים היה רך במיוחד עם רוטב טרטר שהיה נהדר, זו היתה מנה שבהחלט נחזור בשבילה. ניתן למצוא במסעדה גם מנות צמחוניות, כך שיש משהו בשביל כולם.
במסעדה, ובהתאם לתפריט היפני המסורתי אין מוצרי חלב, וכל המוצרים כשרים. למרות זאת אין למקום תעודת כשרות מאחר שבסוף השבוע המקום יקבל פנים של מקום בילוי סוער שיהיה פתוח עד שעות הלילה המאוחרות.
גורדון אמר ל"ישראל היום": "אין לי שום קשר לקולינריה מלבד החברות הקרובה שלי עם השותף שלי - אורן סיאט, המנכ"ל לשעבר של קבוצת דלל בחמש השנים האחרונות. אני ואורן חברים טובים כבר כמה שנים והחיבור בינינו הוא אידיאלי. אני מגיע מעולם הלילה, הוא מגיע מעולם המסעדנות והקולינריה וביחד אנחנו שואפים שזה יהיה המקום הטרנדי החדש בתל אביב".
למה דווקא אוכל יפני מסורתי?
"הייתי ביפן לפני כמה חודשים למטרת צילומי דוגמנות, נחשפתי לקונספט שם ונורא התלהבתי. ממש במקרה גם אורן היה שם, ודיבר איתי זמן קצר לאחר מכן על הרעיון של לפתוח את המסעדה בשילוב עם הבר. זה היה מקרי ומדהים, הכל קרה נורא מהר".
סיאט מצטרף: "כשהייתי ביפן זיהיתי טרנד שידעתי שיהיה מעניין להביא לארץ. ישראלים, ובעיקר תל אביבים, מאוד אוהבים אוכל רחוב, וכאן יש את השילוב המושלם. גם אוכל רחוב מהיר, גם נוח לאכילה וגם השילוב עם הבר משלים את כל הווי המקום לחווית הבילוי התל אביבית המושלמת".
השותף השקט יותר ואולי החשוב ביותר במסעדה הוא השף היפני אידה טרנישי, אותו ניתן לראות עובד במטבח. את טרנישי הביאו לארץ במיוחד עבור הפרויקט והוא עבר לגור בתל אביב עם אשתו וילדיו.
מרגע הכניסה למקום התקבלנו בחיוך ענק של גורדון, שהצליח להרשים אותנו גם בתור מארח. הפתיחה הרשמית תערך בעוד כשלושה שבועות, ואנחנו כבר נהיה שם. לא יכלנו להיפרד מגורדון בלי לשאול על האקסית הטרייה שני גולדשטיין. גורדון: "אנחנו אמנם בפרידה אבל אני מאוד מקווה שזה לא הסוף, אני רוצה לחזור".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו