צילום: AP // מארוב

אירוויזיון 2019: הזמרת האוקראינית לא תגיע לישראל

גם באוקראינה האירוויזיון מעורר עניין רב • נציגת המדינה סירבה לבטל את סיבוב ההופעות שלה ברוסיה ובעקבות זאת לא תשתתף בתחרות

הצרות של אוקראינה: היריבות בין רוסיה לאוקראינה תקעה יתד בתחרות הזמר האירופאית וגם השנה תשפיע על התחרות.

נציגת המדינה, מארוב, שנבחרה בסוף השבוע ומהר מאוד הפכה לאחת המועמדות המעניינות בתחרות, הודיעה שלא תחתום על החוזה.

 • השופטים החדשים של "הכוכב הבא"?

 • אסתר ויהונתן מ-MKR: "הם רוצים את כל הזכייה שלנו"


סירבה לבטל את סיבוב ההופעות שלה ברוסיה ועל כן לא תגיע לישראל. מארוב // צילום: AP

הסיבה: הזמרת התבקשה על ידי המדינה לבטל את סיבוב ההופעות שלה אצל השכנה היריבה, רוסיה. מארוב, שכבר כיכבה בראש המצעדים ברוסיה, סירבה והודיעה שלא תגיע לאירוויזיון בתל אביב במאי הקרוב.

לא פעם במהלך השנים חדרה היריבות בין המדינות לתחרות שמתיימרת להיות אפוליטית. בשנת 2016 זכתה נציגת אוקראינה בתחרות עם השיר "1944". הטקסט של השיר עוסק בגירוש בני העם הטטרי מחצי האי קרים בשנות ה-40 על ידי ברה"מ.

בשנת 2017 רוסיה ביטלה את השתתפותה באירוויזיון שהתקיים בקייב, בשל סירוב אוקראינה לארח את הנציגה הרוסייה שביקרה בקרים. בעקבות הזאת אוקראינה נקנסה על ידי איגוד השידור האירופאי ויוליה סמילוב הרוסייה השתתפה באירוויזיון 2018.

 • יוצאים לדרך: מנחי האירוויזיון נפגשו

 • רוצים להישאר מעודכנים? בואו לאינסטגרם

 • דודו פארוק מקונדומים, נטע ברזילי מפאייטים

 • מצביעי ימין: יש להשקיע יותר באירוויזיון

 • דחייה בצילומים: משבר חריף בדרך לאירוויזיון

 • קוראי "ישראל היום" קבעו: לא משלמים על האירוויזיון

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...