נהריה מול מכבי ת"א. יפתח ערוץ שישדר רק כדורסל ישראלי? // צילום: ג'יני // נהריה מול מכבי ת"א. יפתח ערוץ שישדר רק כדורסל ישראלי? // צילום: ג'יני

המנהלת שוקלת להקים ערוץ משלה

ל"ישראל היום" נודע כי הגוף המנהלת את ליגת העל בכדורסל בוחן אפשרות של הקמת ערוץ טלוויזיה כבר בעונה הבאה • זאת על רקע המכרז על זכויות השידור שיתקיים בקיץ הקרוב

האם ייפתח בקרוב ערוץ ספורט נוסף בישראל? ל"ישראל היום" נודע כי בחודשים האחרונים מינהלת ליגת העל בכדורסל בוחנת ברצינות הקמת ערוץ כדורסל ייעודי משלה כבר לקראת עונת המשחקים הבאה.

מתברר כי בתקופה האחרונה נפגשו אנשי המינהלת בנושא עם חברת טלית הפקות, שמתמחה בארגון אירועי  ספורט, בידור ופנאי, ובמקביל נבחנות אופציות ופלטפורמות שידור נוספות. אם התוכניות ייצאו לפועל והערוץ ייפתח, במינהלת מתכוונים בשלב הראשון לשדר בו תקצירים ושידורים חוזרים, ובהמשך תיבחן אפשרות של שידורים חיים ותוכניות שונות כגון סיכום מחזור וראיונות.

המהלך הוא חלק משורת צעדים שנעשו בשנה האחרונה על ידי הארגון, ובהם  השירות החדש (‭,(OTT‬ שהושק בדצמבר ומאפשר לחובבי הכדורסל הישראלי השוהים בחו"ל לצפות בכל משחקי הליגה בשידור חי באינטרנט, כשבעתיד תיבדק האפשרות לפתוח את השידורים גם בישראל.

כזכור, בחודש נובמבר פרסמנו לראשונה ששלושת גופי השידור המובילים  בתחום הספורט (צ'רלטון, ערוץ הספורט ו-‭ONE‬) קיימו שיחות עם נציגי המינהלת בנוגע למכרז החדש שיתקיים בקיץ על הסכם זכויות השידור של ליגת העל בכדורסל. מסתמן שערוץ הספורט הוא המועמד המוביל לרכישת הזכויות, אם כי כעת צריך לראות מה תהיינה ההשפעות של הקמת הערוץ החדש על גובה הסכומים שיוצעו והתנאים שיציגו הצדדים.

במהלך השיחות הוצגה בפני גופי השידור השונים רשימת יעדים שאליהם חותרת המינהלת לצורך שיפור חוויית הצפייה של הלקוח, חלקם בגין הטענות הרבות שנשמעו בשנים האחרונות מפי צופים ואוהדים רבים.

בין השאר, מדובר בשידורים רבים יותר של משחקים מלאים במקום שידורים משולבים, יותר ממצלמה אחת בכל משחק, וכמובן עדיפות לערוצים פתוחים על חשבון ערוצים בתשלום. עלתה גם אפשרות של פיצול החבילות בין גופי שידור שונים שתאפשר יותר גמישות בקביעת מועדי המשחקים, אך עדיין לא ברור אם המהלך יתבצע.

"צעד מתוך שורת מהלכים"

תגובת מינהלת הליגה: "המינהלת רואה חשיבות גדולה בהגדלת החשיפה לקבוצות ולמשחקי ליגת ווינר סל. הקמת ערוץ ייעודי לכדורסל היא צעד אפשרי מתוך שורת מהלכים שאנו בודקים בשל ההתפתחות העולמית של שידורי ספורט, בין השאר ברשתות החברתיות כמו פייסבוק, אמזון ויו-טיוב".

 

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...