"הרגשה מיוחדת, עשינו מאמץ קבוצתי אדיר, ידענו שמחכה לנו קבוצה אגרסיבית. עשינו הכנה מדהימה עם צוות האימון שלנו, נתנו משחק מושלם בהגנה, וכשהתחלנו להשתחרר והקליעות נכנסו, הראינו את מכבי ראשון לציון האמיתית של השנה", סיפר אמש (ב') אדם אריאל לאחר הניצחון של הכתומים 70:86 על הפועל תל אביב והעלייה לגמר גביע המדינה.
"המשחק הזה הוא מאמץ קבוצתי, איתי שגב נתן הגנה מטורפת, עוז בלייזר לקח עבירת תוקף של משחק. אנחנו קבוצה בסוף, האמנו שהכדורים יכנסו וזה מה שקרה", הוסיף הגארד/פורוורד שנראה נרגש לקראת ההזדמנות לקחת תואר בעוד יומיים.
כמו בכל המשחקים הגדולים בתקופה האחרונה, הצוות המקצועי של הכתומים הכולל את המאמן גיא גודס ועוזריו דרור כהן וזאק שניידר מכינים כמה הפתעות טקטיות ליריבה. בימים האחרונים הושם דגש רב על עצירתו של ריצ'רד האוול והשחקנים עמדו במשימה. הסנטר, השחקן הטוב ביותר של הפועל ת"א זרק ארבע פעמים בלבד לסל ונבלם על 4 נקודות בלבד. "בנינו תוכנית משחק מסוימת והחלטנו להתנפל על האוול שהוא הכוח של הפועל ת"א בפנים, והחבר'ה ביצעו את זה בצורה מושלמת", סיפר בשביעות רצון גודס.
מהעבר השני, אכזבה רבה בצד האדום. למרות ההכנות המיוחדות והשיחות הרבות שקיימו צוות המאמנים עם השחקנים בימים האחרונים, שוב פעם היכולת הייתה רעה והשבירה המנטאלית והמקצועית הגיעה בדיוק ברגעים החשובים.
"הם היו על כל כדור, אנחנו לא, הם היו על ריבאונד התקפה, ואנחנו לא סגרנו לריבאונד", הודה בכנות תומר גינת. "הרגשנו שאנחנו יכולים לעשות את זה וצריכים לעשות את זה, אבל משהו באנרגיות ברח לנו בסוף הרבע השלישי, הם ניצלו את זה לעשות ריצה בכמה מהלכים גדולים, חבל חבל. חבל מאוד ששיחקנו ככה ושפספסנו את ההזדמנות הזאת".
כשנשאל על העתיד ענה הפורוורד: "מקווה שנדע להרים את עצמנו לקראת המשך הליגה, כי אנחנו צריכים לצבור שם ניצחונות. אנחנו באיזשהו תהליך לשנות את המצב. שיחקנו כדורסל יותר טוב בחודש האחרון. נגיע לאימון הבא ונעבוד יותר קשה, אין דרך אחרת".
קיימת אפשרות שבעקבות ההדחה מהגביע והאכזבה מיכולת של מספר שחקנים, בקבוצה יבצעו שינוי אחד או שניים בסגל, גם כדי להתמודד עם הגרעון התקציבי הגדול שנוצר בעקבות שינויי השחקנים מאז פתיחת העונה. הראשון שצפוי לעזוב כבר בקרוב הוא אלאדה אמינו. בקבוצה לא מרוצים מתרומתו של השחקן המאכזב (9.6 נקודות ו-6.7 ריבאונדים בממוצע למשחק) ומעוניינים להגיע בתקופה הקרובה להבנות מולו על עזיבה כדי לסיים את הסוגיה בצורה יפה.