בשעה טובה. גלבוע/גליל עצרה הערב (ב') את רצף ההפסדים הארוך בליגה עם ניצחון גדול בנהריה. אחרי שמונה הפסדים רצופים ואחרי שלא ניצחו יותר מחודשיים, רשמו האדומים 87:89 דרמטי, שמנע הידרדרות לתחתית והשאיר שם את נהריה.
המארחת, שניצחה בשבוע שעבר את הפועל ירושלים, נראתה פייבוריטית מול הקבוצה שלא הפסיקה להפסיד ושיחקה בהרכב חסר (ללא וויטינגטון, קרופורד וסקוורר). ברבע הרביעי גלבוע/גליל גם איבדה את טל קרפלס, שהורחק בגלל שתי עבירות טכניות.
נהריה הובילה לכל אורך המשחק, אבל בסיום העלה ג'יימס קלי את האורחים ליתרון 84:86. דגן יבזורי הגיב עם שלשה גדולה 36 שניות לסיום, אבל איאן מילר (5 שלשות מ־9 ניסיונות) ענה בשלשה גדולה יותר 16 שניות לסיום - שלשה שסוף סוף הביאה לקבוצה של אריאל בית הלחמי ניצחון.
חזרה לתלם. מכבי ראשל"צ עבדה קשה כדי לחזור למסלול הניצחונות, ובסופו של דבר השיגה 66:71 דרמטי על הפועל ב"ש.
זה היה מפגש בין קבוצת ההגנה הטובה בליגה - החבורה הקשוחה והבלתי מתפשרת של רמי הדר, לבין הקבוצה האטרקטיבית ומלאת הכישרון של גיא גודס. בתחילת המשחק האגרסיביות והאינטנסיביות של האורחים מהנגב תפסו את המארחת לא מוכנה, והאדומים ברחו ליתרון דו־ספרתי. אלכס המילטון (16 נק') התעורר ועם סדרת הטבעות מהדהדות הפך ל־39:40 בהפסקה לטובת המקומיים.
המשחק הצמוד נמשך עד אמצע הרבע הרביעי, שם הכתומים נטלו את ההובלה בזכות קמרון לונג (26 נק') ושמרו על היתרון עד שריקת הסיום.
למרות הניצחון, ראשל"צ נמצאת בירידה קלה בשני המשחקים האחרונים (למרות שצריך לזכור שפגשה שתי יריבות טובות) אחרי ריצה מרשימה של ניצחונות, ומעניין יהיה לראות איך היא תתייצב בשבוע הבא למשימת הגביע בניסיון לזכות בתואר היוקרתי לראשונה בתולדותיה.
ב"ש מצידה צריכה לעשות חושבים אם הסגל הנוכחי מספיק עבורה במאבק על הכרטיס לפלייאוף. ג'ורדן סווינג אומנם סיפק עוד משחק אדיר (25 נק', כולל 5 מ־9 ל־3), אך נדמה כי רמי הדר יזדקק לחיזוק כדי לעמוד במטרות עד סיום העונה.