צילומים: גדעון מרקוביץ', אוהד צוינברג

נתניהו: "היועמ"ש נכנע ללחץ השמאל בהחלטה הגורלית ביותר בתולדות המשפט בישראל"

לאחר חשיפת "החדשות 12" כי נדחתה בקשת רה"מ שלא לפרסם את ההחלטה בעניינו לפני הבחירות – נתניהו מגיב • "מקווים שהלחץ על היועמ"ש לא יכניע אותו כשיידרש להחליט אם להתייחס לשתיים וחצי כתבות כאל שוחד" • יחימוביץ': תגובה שלוחת רסן של מי שלא מבין מהי מדינת חוק

במהדורה המרכזית של חברת "החדשות" נחשף הערב (חמישי) כי בלשכת היועץ המשפטי לממשלה סיימו את הדיונים בכל תיקי נתניהו. לפי הפרסום, היועמ"ש ד"ר אביחי מנדלבליט יודיע לפרקליטי ראש הממשלה על דחיית בקשתם שלא לפרסם את ההחלטה לגבי הגשת כתב אישום נגדו.

מיד לאחר הפרסום, נמסר מטעמו של ראש הממשלה בנימין נתניהו: "נראה שהיועץ המשפטי לממשלה נכנע ללחץ של השמאל והתקשורת להגיש כתב אישום נגד ראש הממשלה בכל מחיר - ולפני הבחירות.

"רק הבוקר הניחו פרקליטי רה״מ דרישה בפני היועץ לבצע השלמות חקירה של למעלה מ-60 עדים משמעותיים שלא נחקרו באף אחד מהתיקים. עוד לא יבש הדיו וכבר הערב נחפזים להדליף מהפרקליטות שאין שום כוונה לבדוק עדים חיוניים אלה. 

"בהחלטה הגורלית ביותר בתולדות המשפט בישראל, דוחסים תהליך של שנה וחצי לכמה ימים. אנו מקווים שהלחץ האדיר של השמאל על היועץ לא יכניע אותו פעם נוספת כשיידרש להחליט אם להתייחס לשתיים וחצי כתבות בוואלה כאל שוחד"

על פי החשיפה, מנדלבליט סבור שהקפאה או דחיית ההחלטה על שימוע לראש הממשלה תהווה התערבות פוליטית בבחירות, ועל כן בכוונתו לדחות את בקשת הפרקליטים. במהדורה נטען כי בתשובה לבקשה יובהר כי ההחלטה התקבלה על רקע שיקולים משפטיים ומקצועיים בלבד. עם זאת, התשובה הרשמית לבקשה טרם נמסרה.

יו"ר האופוזיציה שלי יחימוביץ (העבודה): ״עוד תגובה שלוחת רסן ומופקרת של מי שאינו מבין מהי מדינת חוק, מאמין בכל לבו שהוא מעל לחוקי המדינה, ובידו להכתיב למשטרה, לפרקליטות וכעת גם ליועמ"ש מה יחקר בעניינו ומה לא, מתי יוחלטו החלטות בעניינו ומתי לא, ומי יהיו חוקריו ושופטיו. ערך השוויון בפני החוק זר למי שהעם משעמם אותו, ולמי שסבור שהעם מטומטם, כי אם לא כן, לא היה חוזר על השקר הגס שבו מוצג תיק 4000, מהחמורות שבפרשיות השחיתות השלטונית אי פעם, כ'שתיים וחצי כתבות'".

יו"ר התנועה ציפי לבני הגיבה להתפתחויות: ״קרבות המאסף שנתניהו מנהל תוך כדי הסתה נגד הפרקליטות והיועץ המשפטי לממשלה לא ינקו את החשדות החמורים שמיוחסים לו. לא אתן לפגוע בדמוקרטיה ובשלטון החוק ואגן על מערכת המשפט ושומרי הסף״.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...