כישלון העברת עסקת ה"ברקזיט" להיפרדות מהאיחוד האירופי מדאיג את כוחות הביטחון בממלכה המאוחדת, שקוראים היום (חמישי) לגיוס מילואים לקראת אפשרות של פריצת מהומות אלימות. שר ההגנה הבריטי, גווין וויליאמסון, הורה לצבא להחזיק 3,500 חיילים בכוננות ליד הערים הגדולות, כאשר 10% מתוכם יגויסו בשירות מילואים.
קשיי המו"מ הסבוך עם האיחוד האירופי, שהחדיר לתודעתם של בריטים רבים את המחיר הגבוה של עזיבת האיחוד ואת אי־מוכנות ארצם להוצאה לפועל של מהלך כזה, כבר גרמו לשינוי בעמדות הציבור הבריטי. סקרים שהתפרסמו בשבועות האחרונים טוענים שרוב הבריטים תומכים היום בהישארות באיחוד, ומעוניינים להעביר את ההכרעה בעניין מידי הפרלמנט - שוב לידי העם.
מצד שני, ראש הממשלה תרזה מיי, שניצלה בעור שיניה מהדחה, מאותתת לחברי מפלגתה שדחיית הסכם הברקזיט עלולה לערער באופן מוחלט את קיומה של ממשלת המיעוט בראשותה, באופן שיאפשר ללייבור (מפלגת האופוזיציה) לנסות ליזום מהלך של הקדמת בחירות. אם וכאשר יעלה בידיו של יו"ר הלייבור, ג'רמי קורבין, להשיג את הרוב הנדרש להפלת הממשלה ולהקדמת הבחירות - רבים סיכוייו של מנהיג הלייבור להנהיג את מפלגתו לניצחון.
מתנגדי ההסכם בשורות המפלגה השמרנית סבורים שהמצב החדש שנוצר מגדיל את מרחב התמרון של מיי מול האיחוד האירופי ומעניק לה הזדמנות לדרוש את שינוי ההסכם, מאחר שלאירופאים יש מה להפסיד מברקזיט ללא הסכמה: בריטניה אמורה להעביר לבריסל עשרות מיליארדי יורו, חובות עזיבה על מחויבויות כספיות שכבר סוכמו.
אבל, באווירה שנוצרה קשה לראות מי בלונדון יעז לקבל החלטה כה דרמטית. מיי חוזרת שוב ושוב על מחויבותה לכבד את רצון העם, כפי שבא לידי ביטוי במשאל העם ביוני 2016. גם יריבה הראשי, קורבין, אינו מבטיח משאל עם חדש, אלא אומר שממשלה בראשותו תנהל עם האיחוד מו"מ עם הסכם ברקזיט טוב יותר. זמן רב למו"מ כזה אין, מאחר שבסוף מאי יתקיימו הבחירות לפרלמנט האירופי, ועד אז על בריטניה להחליט אם היא בחוץ או בפנים. כלומר, גם נכונות אירופית להעניק לבריטים הארכה באמצעות דחייה אפשרית של מועד הברקזיט מוגבלת בזמן.