פעולות החילוץ בנחל חיזלון. היום // צילום: שירות כבאות מחוז צפון // פעולות החילוץ בנחל חיזלון. היום // צילום: שירות כבאות מחוז צפון

שירותי הכיבוי על נחל חילזון: "הוא מאוד מסוכן ומועד לפורענות"

אחרי המקרה בו חייל נהרג בנחל, בשירותי הכיבוי התריעו שמדובר בנחל מסוכן • "בשל ריבוי המקרים יש לנו נוהל מיוחד - 'פקודת נחל חילזון'", סיפר קצין בשירות שהגיע לזירה ראשון • בשיחה עם "ישראל היום" שחזר את החילוץ: "זיהיתי את הבחור על סלע"

לאחר האירוע בו נהרג חייל צה"ל לאחר שנסחף בנחל חילזון שבצפון, בשירותי הכיבוי מתריעים על הסכנות שבביצוע פעולות באזור של הנחל. 

ליאור אלמקייס ,קצין כיבוי ביחידה לחילוצים מיוחדים בתחנת הכבאות גליל מרכזי, סיפר ל"ישראל היום": "אני עובד בשירותי הכיבוי כבר 20 שנה וביל"מ (ביחידה לחילוצים מיוחדים) מאז הקמתה. מדובר בנחל מאוד מסוכן. בגזרה שלנו הוא הכי מועד לפורענות ואנחנו מכירים אותו היטב. נחל חילזון יבש בקיץ, אבל ברגע שיורד גשם חזק אז מתנקזים אליו כמה נחלים שגורמים להצפה בזמן מאוד קצר. 

דוברות כבאות והצלה מחוז צפון

בכל חורף אנחנו מבצעים בו בממוצע 2-3 חילוצים, לרוב של כלי רכב שמנסים לחצות אותו. בעקבות ריבוי האירועים שקרו בעבר, יש לנו פקודה מיוחדת שנקראת 'פקודת נחל חילזון'. זהו נוהל מסודר שבמסגרתו מופעל פק"ל הקפצה של כוח היל"ם ובמקביל מוקפץ חפ"ק ומפקד התחנה (תחנת הכבאות גליל מרכזי שנמצאת בכרמיאל). במהלך ההדרכות שאנחנו עוברים, אנחנו יודעים איפה נמצאים המים הרדודים בנחל, איפה יש עומק, ויש לנו נוהל מיוחד שבו אנחנו צריכים ללכת בתוך הנחל בהליכת צפרדע, כשאנחנו אוחזים אחד בשני על מנת שהזרם לא יוכל לסחוף גם אותנו בעצמנו", סיפר אלמקייס.

אלמקייס היה המחלץ הראשון שהגיע הבוקר לחילוץ בנחל. "בשעה 6:00 בבוקר קיבלנו קריאה על בחור שנסחף במורד הזרם בנחל חילזון באזור כרמיאל. מיד הוקפצה היחידה לחילוצים מיוחדים שמתמחה בחילוץ ממים זורמים. הגענו לנחל, חברנו למשטרה ומיד נערכנו להתחיל לבצע סריקות לאורך הנחל. נכנסתי למים וחציתי את הנחל בצורה בטוחה עם הצוות שלי.

התחלנו לבצע סריקות לאורך הנחל ופתאום במרחק של 300 מ' ממני זיהיתי את הבחור על סלע במרכז הזרם. שמרתי איתו על קשר עין עד שכל שאר הצוותים הגיעו אליו ובמקביל הוקפץ גם מסוק של יחידה 669. כשהגיעו הצוותים התחלנו בפעולות חילוץ וש-669 חברו אלינו. חילצנו את הלכוד, סייענו להם לרתום אותו לאלונקה והם הבהילו אותו במסוק לבית החולים. כל החילוץ נמשך כשעה וחצי".

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...