פיגוע התאבדות במשרד החוץ של לוב בבירה בטריפולי. סוכנויות הידיעות דיווחו היום (שלישי) על מחבלים מתאבדים שפתחו במתקפה במפקדת משרד החוץ הלובי. שלושת המחבלים פתחו באש לכל עבר לפני שפוצצו את עצמם. במתקפה נרצחו שני בני אדם לפחות וחמישה אחרים נפצעו. עדי ראייה קרובים לזירת הפיגוע דיווחו לסוכנות הידיעות רויטרס כי הבחינו בתמרות עשן העולים מהאזור. ארגון הטרור דאעש לקח אחריות על הפיגוע.
בתוך כך, דווח כי רוסיה סבורה שבנו של מועמר קדאפי צריך לכהן בתפקיד מפתח במדינה. כזכור, קדאפי האב שלט במדינה מאז הפיכה צבאית ב-1969 עד אירועי "האביב הערבי" ב-2011, שבהם הודח ולבסוף אף חוסל על ידי המורדים. מדובר בבנו הבולט ביותר של קאדפי, סאיף אל-אסלאם קאדפי, שהוכתר על ידי המשנה לשר החוץ הרוסי, מיכאיל בוגדנוב, כמועמד פוטנציאלי להנהגת המדינה, שמצויה במשברים מתמשכים מאז 2011 ועוברת אף מלחמת אזרחים בעצימות משתנה.
סאיף אל-אסלאם ב-2011 לאחר ששוחרר ממעצר // צילום: איי.פי.
במשך שנים קאדפי הבן נחשב למי שיחולל לכאורה רפורמות במדינה לאחר שיירש את השלטון מאביו. על פי דיווחים רוסיים, נציגיו של קדאפי הבן שלחו מכתב ממנו אל מוסקבה מוקדם יותר החודש שבו העלה רעיונות לעתידה הפוליטי של לוב. עוד דווח כי סאיף קדאפי נמצא בקשר עם גורמים רוסיים בזמן האחרון.
מדינות המערב והאו"ם שואפים לשכנע את לוב להמתין עם הבחירות בשנה הקרובה עד לאחר ועידה לאומית שתנסה לשים סוף לעימות המזוין במדינה המתנהל במשך שבע השנים האחרונות בין שבטים, גורמים אסלאמיסטים ויצרניות הנפט.
העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו