לפיד וגנץ. נלחמים איתו על אותו קהל? גבאי // צילום: אורן בן חקון // לפיד וגנץ נלחמים איתו על אותו קהל? גבאי // צילום: אורן בן חקון

סקר: הליכוד יציב, המחנה הציוני צולל

מפלגת השלטון ממשיכה לעמוד בסקר שנערך עבור "מעריב" על 30 מנדטים • מפלגתו של גבאי מקבלת על פי הסקר 9 מנדטים בלבד

בחירות 2019 יצאו לדרך ואיתן גם הסקרים. סקר שפורסם  עבור "מעריב" הבוקר (שלישי) על ידי מכון הסקרים "פאנלס פוליטיקס", צופה שמפלגת הליכוד תשמור על כוחה, 30 מנדטים כמו בכנסת הנוכחית. לעומתה, עושה רושם כי המנדטים של המחנה הציוני (24) ויש עתיד (11) יאלצו להתחלק פחות או יותר, גם עם מפלגתו החדשה של הרמטכ"ל לשעבר בני גנץ, כשמתחשבים בטעות הדגימה של הסקר העומדת על 4.3%.

המחנה הציוני צולל בסקר החדש ל-9 מנדטים בלבד. יש עתיד עולה במנדט אחד ל-12 מנדטים ומפלגת גנץ מגיעה ל-13 מנדטים והופכת בכך למפלגה השנייה בגדולה בכנסת הבאה, אך בפער משמעותי מול הליכוד. מפלגת הבית היהודי מגיעה ל-11 מנדטים ועולה בכך בשלושה מנדטים מהכנסת הנוכחית (8). 

המפלגה המשותפת מגיעה בסקר הנוכחי ל-11 מנדטים. יהדות התורה יציבה על 7 מנדטים. גם מרץ מתייצבת על 6 מנדטים. ש"ס בראשות אריה דרעי קרובה מאוד לאחוז החסימה עם 4 מנדטים בלבד. מפלגתו של שר הביטחון לשעבר, אביגדור ליברמן מגיעה ל-5 מנדטים בלבד. 

מי שמפתיעה גם בסקר הזה היא ללא ספק ח"כ אורלי לוי-אבקסיס שלאורך התקופה האחרונה מחזיקה במספר יציב של חמישה מנדטים בסקרים. אורלי לוי-אבקסיס פרשה כזכור ממפלגת ישראל ביתנו בקדנציה הנוכחית עם כניסת ליברמן לממשלה.  

בסקר השתתפו 502 חברים בפאנל הפוליטי של Panel4All לביצוע מחקרים על גבי האינטרנט. הסקר בוצע על גבי מדגם מייצג של האוכלוסייה הבוגרת במדינת ישראל.

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...