חופשה גלילית בהנחה חורפית

מבצע של עמותת "אוצרות הגליל" מקנה הנחות משמעותיות לחופשה באזור שלומי והקיבוצים באזור • אוכל לבנוני, צימרים וסושי מפירות יבשים

אחוזת ברזילאי // צילום: ארנולד בר

מחלון חדר האוכל שבנה בשתי ידיו עבור הצימרים ב"אחוזת ברזילאי" בעיירה שלומי, אלי ברזילאי מתבונן בהרים שעל גבול לבנון ונהנה מנוף היער הנשקף ממנו "כל עוד יש כאן שקט". רעייתו דבורה, שעסוקה 24 שעות ביממה בדאגה לאורחים, נראית קצת פחות רגועה. אבל השגרה מנצחת. השקט מושך להגיע לפינה הזו, שבצפון הגליל המערבי. את בקתות העץ באחוזת ברזילאי תכננה דבורה, ואלי בנה אותן בעצמו, ובסופי שבוע כמעט תמיד התפוסה אצלם מלאה. 

אחוזת ברזילאי היא חלק ממבצע החורף של עמותת "אוצרות הגליל" לקידום התיירות בגליל המערבי, שמקנה הנחה משמעותית במחירי החופשה בחודשים דצמבר, ינואר ופברואר בכ־20 מתחמי צימרים. במבצע אפשר להזמין לינה במחיר של עד 500 שקלים ללילה לזוג באמצע השבוע ועד 600 שקלים ללילה לזוג בסוף שבוע. המבצע עורר רבים, שמגיעים לחוות חופשה חורפית עם ירוק בעיניים, ניצני פריחה, וגם שהייה באתרים מפנקים. 


אחוזת ברזילאי // צילום: ארנולד בר 

עם קצת מאמץ יכלה העיירה שלומי להפוך לעיר מחוז של כל יישובי האזור, שבכל אחד מהם יש פעילויות תיירותיות. אבל שלומי עדיין לא מצליחה להתרומם, ואולי טוב שכך. אין הרבה מקומות שאפשר לחוש בהם שהזמן נעצר. בשכונת עמידר הבתים נותרו כפי שהיו בשנות ה־50. בתי שיכון, עם דירות קטנות, שבחלקן הוסיפו הרחבה מאחור. באחת הדירות ברחוב נתן אלבז 151, בקומת הקרקע, נמצא "הבית המצויר", דירת עמידר פשוטה, שהדיירת האחרונה שלה, עפייה זכריה ז"ל, ילידת תימן, הגיעה אליה כשהיתה בת 80. 

במשך יותר מעשר שנים, שבהן התגוררה בדירה לבדה, ציירה על כל הקירות, התקרות, ועל החלק של הרצפה שלא היה מכוסה בשטיח. היא היתה עולה על שולחן ועל כיסא שהונח מעליו כדי להגיע לקצה הקירות ולתקרה, עד שיום אחד נפלה, והפסיקה לטפס. 

אחרי שהתאוששה המשיכה לצייר אבל על בובות, ולא על הקירות. גם לא נותרו קירות ריקים. לאחר מותה, בגיל 95, התכוונה חברת עמידר לצבוע את הקירות ולשכן במקום דיירים אחרים, אך המועצה המקומית התערבה והחליטה לשמר את הבית ולשלם את דמי השכירות. 

שלום דדון, האחראי לתיק התיירות במועצה המקומית, התגייס להציל את הקירות ממברשות הצבע. הוא פותח את הדלת למי שמבקש לראות את הדירה, שהיא למעשה מעין מוזיאון המנציח את יצירתה הייחודית של זכריה. מגיעים לכאן גם יחידים וגם קבוצות. הכניסה לבניין היא מצד שמאל של בית הכנסת. יורדים בשביל לשדרת הבתים הפנימית ולכניסה שממול השביל. את הביקור יש לתאם מראש: 052-2987922. 

מי שרוצה לאכול טוב בשלומי יכול לנסות את מסעדת הארזים הלבנונית על הכביש הראשי ליד הכניסה ליישוב. תמצאו שם מנות נדיבות, במתכונים ייחודיים שמבשלת רעייתו של אחד האחים השותפים במסעדה, שאכן נולדה בלבנון. מדובר בתיבול קצת אחר מן האוכל הגלילי, חומרי גלם במינונים לבנוניים, ואפשר לחוש כאילו אנו סועדים במסעדה מעבר לגבול.

מעל לשלומי יושב קיבוץ חניתה. הדרך המפותלת המטפסת אליו עוברת בתוך יער עבות. חניתה היתה אחד מיישובי חומה ומגדל, ובחניון האמצעי של היער יש דגם של היישוב המקורי. בחניתה פועל גם הסטודיו של מיכל ודני קלדרון, שבו מייצרים כלים שימושיים מזכוכית מעוצבת לעשרות מסעדות שף עם כוכבי מישלן ולמלונות יוקרה. אפשר להגיע לסטודיו לסיור, לראות את העבודות המרשימות, ולעיתים יש גם סדנאות שבהן כל אחד מעצב לעצמו צלחת או קערה צבעונית. פתוח בימי חול בין 09:00 ל־16:00. לתיאום: 077-9964624. 


קלדרון. עיצוב בזכוכית // צילום: אנטולי מיכאלו

סושי מפירות יבשים אכלתם?

למרגלות שלומי נמצא מושב בצת. כבר בכניסה אפשר לראות לפי השילוט עשרות עסקים קטנים, שפונים לתיירים המגיעים לפינה הצפונית של המדינה. סדנאות, צימרים, חנויות. אחד מהם הוא מרכז המבקרים של "עידן הפרי",  מפעל לייבוש פירות, שהחל את דרכו במטעי הבננות של המשק המשפחתי, והיום יש בו מגוון עצום של פירות, ולא רק אלה הגדלים במשק. 

אפשר לצאת לסיור בין המטעים ולהיכנס לסדנת הכנת סושי מפירות יבשים, ללמוד על תהליך ייבוש טבעי של פירות ולהכיר זני בננות בלתי מוכרים.  בחנות יש פירות טבעיים מיובשים, בנפרד, וגם סלסילות מגוונות ועוד מטעמים בצנצנות, כגון ג'ינג'ר מצופה שוקולד, שהוכן בעקבות דרישה של תיירים אמריקנים. ביקור בתיאום מראש: 054-8089061.

קצת בהמשך הכביש, לכיוון נהריה, בגשר הזיו, תמצאו את אחד היקבים הקטנים ביותר בישראל - יקב אכזיב. למרות העובדה שיש לו בסך הכל שש חביות, והוא נוסד בשנת 2015, היינן שלו מרק גוברמן הספיק לזכות במדליית כסף בתחרות טרה וינו. 

היקב נמצא בחלק האחורי של סטודיו לאמנות, שבו מרק מציג את ציוריו וגם מלמד. הסטודיו הוא חלק ממתחם של אמנים היוצרים כאן בכמה תחומים. לתיאום ביקור: 050-7713687.


יקב אכזיב // צילום: אבנר גדיש

אם אתם חפצים לאכול במסעדת שף, כדאי להגיע לנהריה, למסעדת "בנחלה", שהוקמה בשטח של משפחת פרידמן, ברחוב יצחק שדה 17. המסעדה מציעה תפריט עשיר של בשר ודגים, מרקים וסלטים, לצד מאפים, עוגות וקינוחים, וגם מנות מותאמות לילדים. 

התפריט משתנה פעמיים בשנה ומותאם לחומרי הגלם העונתיים. המסעדה נמצאת בלב מטע עצי פקאן ולצידה מתקני משחקים לילדים, כך שאם הם משתעממים ליד השולחן, הם יכולים לשחק ממש מול המסעדה במתחם עם קשר עין איתה. 

המסעדה פתוחה בימי שני עד שבת בין 09:00 ל־23:00. בערב כדאי להזמין מקום. להזמנות: 050-8090700. 


מסעדת בנחלה // צילום: דן פרץ

בתקופת קמפיין החורף יקיים המיזם הפילנתרופי "אוצרות הגליל" סיורים איכותיים בסופי השבוע בהדרכת מורי דרך מוסמכים. המחיר לאורחי הצימרים: 15 שקלים לאדם. אורחי הגליל המערבי שאינם לנים בצימרים או בבתי המלון ישלמו 30 שקלים לאדם. לפרטים חייגו 077-2309957 או לחצו כאן

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר