זירת הפיצוץ באלעד // צילום: דוברות המשטרה

מטען התפוצץ סמוך לביתו של קצין שב"ס באלעד

המתקפה נגד שב"ס: האירוע התרחש לפנות בוקר באלעד • בחודש שעבר נשרף רכב באותו מקום • הקצין משרת בבית הכלא רימונים • בנומבר, בתוך יומיים, התרחשו שני אירועי ירי שבמשטרה חושדים קשורים לארגונו של עודה קוטייר

עליית מדרגה באלימות נגד השב"ס: מטען חבלה התפוצץ הלילה (חמישי) ב-03:00 באלעד, סמוך לביתו של קצין המודיעין בבית הכלא רימונים. לא היו נפגעים.

ב-26 בנובמבר, לפני כשלושה שבועות, נשרף רכב אחר מתחת לביתו. בתחילת החודש נפצעו כמה סוהרים ואסירים לאחר שמהומה פרצה באגף 12, הפלילי, בכלא רימונים. לא ברור אם יש קשר בין האירועים. 

מדובר באירוע נוסף בשרשרת אירועי האלימות כנגד השב"ס בתקופה האחרונה. ב-21 בנובמבר בוצע ירי מרכב חולף לעבר מתחם בית הכלא הדרים. היורים נמלטו מהמקום, כאשר לא היו נפגעים באירוע ולא נגרם נזק.

לאחר יומיים, בוצע ירי לעבר בית הסוהר גבעון ברמלה. היריות נורו לעבר מגדל השמירה בכלא, שהיה מאויש, אך איש לא נפגע. המשטרה עצרה שני חשודים (23, 47) בחשד לקשר לשני האירועים. 

במשטרה מעריכים כי ארגונו של עודה (קוקו) קוטייר, מג'לג'וליה, עומד מאחורי האירועים. הרקע למעשה, להערכת החוקרים, הוא סירובו של השב"ס לאפשר לעודה ולאחיו לצאת להלוויית אחיהם. בתחילת השבוע השניים הורשו לעלות לקבר, תחת אבטחה כבדה.

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...