לגימת ויסקי היא עניין של הרגל, סוג של טעם נרכש. אני אוהבת אותו ארוך ומתמשך ונוהגת לשתות ויסקי לאט. מעריכה כל לגימה, משתהה על מרבד טעמיו ועל קשת הניחוחות שלו. לשמחתי, עולם הויסקי בישראל הפך מגוון ומרתק, ומציע לחובבי המשקה שלל חוויות הכוללות טעימה, הדרכה וכמובן שילוב של ויסקי עם קולינריה.
בשבוע שעבר התקיים במלון "האפנדי" בעכו, מפגש ויסקי מרתק בין מותג הויסקי "מקאלן" לבין השף והבעלים של המלון ומסעדת "אורי בורי" – אורי ירמיאס.
הטעימות לוו בהדרכה מרתקת של שגריר המותג בישראל, סער גביש ובטעימה מלומדת של מקלאלן טריפל קאסק 12, 15, 18 ושרי אאוק 12.
המשתתפים בארוחה הכירו מקרוב את ויסקי הסינגל מאלט הנחשק ביותר בעולם, והקשיבו להסברים על השפעת סוג חבית היישון על טעמו וצבעו של הוויסקי, על תהליכי ייצור ויישון, וכמובן, טעמו ממנותיו האייקוניות של שף אורי ירמיאס ומן הוויסקי שהתלווה אליהן.
סדנת וויסקי בוויסקי בר מוזיאון // צילום: אנטולי מיכאלו
טעימת ויסקי מודרכת נוספת של ויסקי "מקאלן" תתקיים אף היא בצפון הארץ, והפעם בבר הוויסקי "קיילי בר" במלון הסקוטי בטבריה. הבר המציע מעל 50 סוגים של ויסקי, יתמקד בערב זה במקלאן בלבד.
גם את הערב הזה ינחה שגריר המותג בישראל, סער גביש, ובו יטעמו ארבעה סוגי מקלאן ויוגש כיבוד קל שילווה את הטעימה.
משך המפגש יהיה כשעה, ומחירו לאורחים הוא 65 שקלים, בהזמנה מראש.
זוהי הזדמנות נהדרת להכיר את אחד ממותגי הוויסקי היוקרתיים בעולם במחיר משתלם.
סדנת מקאלן ב"קיילי בר" במלון הסקוטי בטבריה
30.11, יום שישי, בשעה 21:00
הזמנת מקומות בטלפון: 04-6710730
חגיגות יום הולדת לג'ק דניאלס
מותג ויסקי נוסף החוגג החודש 168 שנה, הוא ג'ק דניאלס. הוויסקי האמריקני מטנסי מוכר ואהוב עד מאוד גם בארצנו הקטנטונת.
לכבוד יום ההולדת המרשים, שבע מסעדות ברחבי תל אביב וכן שתיים מחוצה לה, יחגגו לג'ק הוותיק.
במהלך החגיגה הקולינרית, שתמשך לאורך כל חודש אוקטובר, יגישו במסעדות המשתתפות מנות ספיישל בשילוב המשקה האהוב.
אניני טעם יודעים ששילוב ויסקי כחומר גלם ביצירה של מנה, מעשיר את הטעמים ויוצר ארומות ייחודיות.
המסעדות המשתתפות בתל אביב:
"סושיאל קלאב", עם מנת נתח קצבים - קרם תירס, פטריות, אספרגוס ודמי גלאס ג'ק דניאלס: 142 שקלים.
"פופינה", עם מנת טורט שוקולד ויסקי - עם גלידת דבש ויסקי, האני קום, טוויל קינואה פריכה ושוקולד לבן, קרם וניל וויסקי: 52 שקלים.
"פאסטל", עם מנת שוקולד ג'ינג'ר - בראוניז, ג'ינג'ר מסוכר, קרמבל שוקולד מעושן, גלידת שוקולד חלב עם מלח ים וטוויל ג'ינג'ר: 54 שקלים.
"אריא", עם מנת אגס שבושל בג'ק דניאלס קינמון - עם אניס, קרם חלב וטוויל עוגייה פריך: 48 שקלים.
"שילה", עם מנת סינטה בקר על ניוקי - ברוטב ג'ק דניאלס דבש, תירס, פטריות שימגי וברוקולי: 158 שקלים.
"אונזה", עם מנת טרי לצ'ה - עוגה ספוגה בשלושה סוגים של חלב עם גלייז של טופי מלוח: 38 שקלים.
"לומינה" (כשר), עם מנת ספריבס טלה - צלוי בדבש, ג'ינג'ר, ויסקי, קינמון, תפוחי עץ, בצלי שאלוט, חבושים וגזרים אורגניים: 191 שקלים.
חגיגת ויסקי באונזה // צילום: מתן בוגנים
המסעדות המשתתפות ברחבי הארץ:
"ג'קו סטריט" (ירושלים), עם מנת רוסטביף סינטה - עם חרדל שחור, קוויאר ג'ק דניאלס, תפוחים ואספרגוסים: 68 שקלים.
"ויוינו" (חיפה), עם מנת קלאמרי צרוב בניחוח ג'ק דניאל'ס - על גראטן סלק וקרם פרש: 52 שקלים.
תפריט אוכל בשילוב ויסקי ב"ויסקי בר מוזיאון"
"ויסקי בר מוזיאון" בשרונה משיק תפריט חדש, הכולל מגוון מנות וקוקטיילים חדשים, אשר משתלבים בהרמוניה עם מנות הדגל המובילות של המסעדה.
התפריט החדש מציע בשרים בעישון עצמי, ירקות ודגים טריים, וקינוחים ייחודיים הנאפים במקום - המשלבים בתוכם ניחוחות וטעמים של המשקה המוביל של המקום - הוויסקי.
בין המנות החדשות בתפריט:
סלט אה-לה-רומנה - ארטישוק ועגבניות צלויים, ארוגולה בצל שרוף ושקדים: 48 שקלים.
פרגית קראנץ' - פרגית שחורה, בטטה מדורה וקרם סלרי: 78 שקלים.
אסאדו על העצם - 500 גרם של נתח אסאדו בבישול ארוך ובגלייז ברביקיו וויסקי: 120 שקלים.
ויסקיפי - סופלה שוקולד עם קציפת חמאת בוטנים, שטרוייזל קקאו, בייגלה וגלידת נוצ'לה: 48 שקלים.
ויסקי בר מוזיאון // צילום: אנטולי מיכאלו
בין הקוקטיילים החדשים:
Pina-Co-Whiskey בגרסת הקולדה המרעננת – ויסקי, קוקוס, אננס ולימון: 48 שקלים.
Cardamom Sour- קוקטייל קיצי ומרענן שמשלב ויסקי, לימון, אגסים והל: 52 שקלים.
כמו כן, מדי פעם נערכות הופעות מוסיקה במתחם - כדאי להתעדכן מראש.
ויסקי בר מוזיאון
מתחם שרונה
טלפון: 03-9551105
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו