אוהבים אבוקדו? יש מצב שמצאנו לכם את עבודת החלומות. לינדה לומה, חוקרת מאוניברסיטת קליפורניה, הוציאה קול קורא המבקש למצוא 250 איש שישתתפו במחקר שיעסוק בהשפעת הצריכה היומית של הפרי. תמורת אכילת אבוקדו תקבלו 1,100 שקלים חדשים, והכל למען המדע.
משפחות רבות נמנעות מלקנות את האבוקדו יחד עם כלל הפירות והירקות, מהסיבה שקשה לתזמן במדויק את הרגע שבו הפרי נמצא במיטבו. איך אומרת הבדיחה? גברים הם כמו אבוקדו – לא בשל, לא בשל, לא בשל, רקוב. כעת, עם ההשתתפות במחקר, יזכו חובבי האבוקדו לאכול את הפרי הירקרק כשהוא במיטבו.
הנחקרים יחולקו לשתי קבוצות שוות: האחת תצרוך אבוקדו בכל יום, והשנייה כמה פעמים בחודש, כשהמטרה היא להבין האם לאכילת הפרי ישנה השפעה חיובית על דיאטה.
נהוג לחשוב בעולם התזונה כי למרות היותו עתיר בשומן, האבוקדו מסייע למערכות הגוף, ולמעשה מעודד הרזייה. אלא שעד היום לא נעשה מחקר שיטתי שיבחן את ההשפעה המצטברת של הפרי. כעת, יערכו החוקרים שקילות ומדידות לכלל המשתתפים, שיידרשו לקיים משטר אחיד של תזונה, למעט ההבדל באכילת הפרי.
אז כן, מי שייענה ויתקבל למחקר, יצטרך להתאים את עצמו לתפריט אחד המשותף לכולם, אבל הי, הוא גם יזכה לאכול אבוקדו – אולי מדי יום – כשהוא טרי ובמצב המיטבי שלו, ובנוסף הוא גם יקבל על זה כסף.
בתחילת החודש פורסם ב"ישראל היום" כי גם חברת נוטלה מחפשת טועמים מקצועיים לשוקולד שלה. כך שאם חשקה נפשכם במאכל פחות בריא ובטח שגם ב"מחקר" פחות קפדני – יש תמיד לאן לפנות.