הממשלה התכנסה הבוקר (ראשון) לישיבתה השבועית, זאת על רקע ההסלמה בדרום בסוף השבוע האחרון. ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס בפתח הישיבה למצב הביטחוני מול עזה: "במהלך השבת פגענו בחמאס אופן משמעותי. המדיניות שלנו ברורה - מי שפוגע בנו אנחנו פוגעים בו בעוצמה רבה. אני מקווה שהם קלטו את המסר, ואם לא - הם יקלטו בהמשך".
נתניהו הוסיף: "שמעתי שאומרים שישראל הסכימה להפסקת אש שתאפשר את המשך טרור העפיפונים והבלונים. זה לא נכון. איננו מוכנים לקבל שום התקפות נגדנו ונגיב בהתאם".
שר הביטחון אביגדור ליברמן אמר בפתח הישיבה: "עברנו סוף שבוע סוער. לגבי המשך השבוע, חשוב להדגיש שאין שום כוונה להכיל לא רקטות, לא עפיפונים, לא כטב"מים ולא שום דבר".
"חמאס ספג מכה קשה. אותן רקטות שכן פגעו בשטח ישראל וגם האזהרות והאנשים שרצים לממ"דים זו מציאות בלתי סבירה ואנחנו לא מתכונים להשלים איתה. מקווה שהחמאס יסיק מסקנות ולא יהיה לזה מחיר".
עוד סיפר נתניהו כי שוחח אמש עם נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ. בשיחה טראמפ חזר על מחויבותו לביטחונה של ישראל.
שר החינוך וחבר הקבינט נפתלי בנט אמר: "במשך שלושה חודשים אנחנו עדים לטרור אש של כאלף בלוני נפץ ותבערה על תושבי עוטף עזה ורק בימים האחרונים תושבי הדרום ספגו כמאתיים רקטות. בתזמון שנוח לו חמאס מכתיב שעכשיו הפסקת אש.
אז שיהיה ברור- הפסקת אש בלי הפסקת טרור האש זו לא הרתעה - זו כניעה. אני ושרת המשפטים שקד נתנגד בקבינט לכל הפסקת אש שמאפשרת לחמאס להתחמש מחדש ומאפשרת לחמאס להמשיך לשגר בלוני אש לעבר תושבי הדרום. הגיע הזמן לפעול".
שר התחבורה והשר לענייני מודיעין, ישראל כ"ץ, המשמש גם כחבר קבינט וביקר את השר ליברמן בסוף השבוע, אמר: "שר הביטחון ליברמן חייב להביא לקבינט הצעה לקביעת מדיניות ברורה מול עזה: מיטוט החמאס וחיסול הטרור, או היפרדות מכל אחריות אזרחית ויצירת קו גבול עם הרתעה מלאה - כמו מול סוריה ולבנון. אין אופציה להמשיך במצב הקיים. זה לא הוגן כלפי תושבי עוטף עזה ופוגע בביטחון מדינת ישראל". לאחר ישיבת הממשלה, בסביבות 12:00, יתכנס הקבינט הביטחוני".
העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!