נתניהו: "תיק 4000 לא היה ולא נברא" // צילום ארכיון: אורן בן חקון

"תיק 4000 לא היה ולא נברא, סוקרתי בעקביות באופן עוין באתר וואלה"

ראש הממשלה נתניהו התייחס לחקירתו העשירית בפרשת בזק-וואלה • "האתר ניסה לשכנע את הציבור להצביע נגדי" • "מעולם לא עשיתי עסקה עם אלוביץ' תמורת סיקור אוהד"

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, התייחס לחקירתו העשירית שהתקיימה היום (שלישי), בפרשת בזק-וואלה, המכונה גם תיק 4000. "הטענה על יחס מיוחד לאלוביץ' בעסקת בזק-יס היא מופרכת, תיק 4000 לא היה ולא נברא", אמר. 

ראש הממשלה הוסיף ואמר, כי "לא הוצג בפניי היום שום דבר חדש. מעולם לא עשיתי עסקה עם אלוביץ' תמורת סיקור אוהד. להיפך, לאורך שנים סוקרתי בעקביות באופן עוין באתר וואלה. סיקור שלילי זה הגיע לשיאו בשיטפון של כתבות ארסיות דווקא ערב הבחירות ב-2015, בניסיון לשכנע את הציבור להצביע נגדי. זה בדיוק פרק הזמן שבו מעלילים עליו שעשה כביכול את עסקת בזק-יס. 

גם הטענה על יחס מיוחד לאלוביץ' בעסקת בזק-יס היא מופרכת. חתמתי על עסקת המיזוג לאחר שורת החלטות של ועדות מקצועיות, לרבות הרשות להגבלים עסקיים ומועצת הכבלים והלוויין, ולאחר הנחייה מפורשת של היועצת המשפטית של משרד התקשורת.

אין מקרה אחד שהוצג בפניי, שבו כשר תקשורת לא חתמתי על ההמלצות של גורמי המקצוע - וכך נהגתי גם במקרה זה. לא עשיתי שום שירות מיוחד לאלוביץ'. תיק 4000 לא היה ולא נברא".

"תיק 4000 לא היה ולא נברא", חוקרי המשטרה מגיעים לחקירת נתניהו // צילום: אורן בן חקון

נתניהו נחקר היום (שלישי) בביתו ברחוב בלפור בירושלים, לאור מידע שמסר בנושא עד המדינה ניר חפץ. החקירה מתנהלת בליווי של פרקליט המדינה ובאישור היועץ המשפטי לממשלה. הפרשה עוסקת בחשדות שלפיהם בעל השליטה בבזק, שאול אלוביץ', זכה להטבות של כמיליארד שקלים בעת שנתניהו כיהן כשר תקשורת, בתמורה להטיית הסיקור באתר וואלה שבבעלותו של אלוביץ' לטובת בני משפחת נתניהו. 

בתוך כך, בית משפט השלום בירושלים החליט לקבל את בקשתה של שרה נתניהו ולדחות את פתיחת משפטה בפרשת המעונות, שהיה אמור להתקיים בשבוע הבא. כמו כן, דחה בית המשפט את בקשתה של הפרקליטות לנהל את המשפט בהרכב של שלושה שופטים.

המשפט ייפתח ב־7 באוקטובר ויעסוק בהזמנת מאות ארוחות ממסעדות למעון רה"מ, תוך עקיפת הנהלים שאסרו להזמין ארוחות חוץ בזמן שמועסקות במעון מבשלות.

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...