"לכל היותר ניתן יהיה להאשים את החשודים ברשלנות". זירת התאונה // צילום: מד"א

מת הצעיר שנפצע מקרש שהשליכו פועלי בניין

ביהמ"ש שחרר את שני הפועלים שהיו אחראים להפלת הקרש • השופטת: "טוב היתה עושה המשטרה אילו היתה חוקרת את מי שאחראי על אתר הבנייה"

בית משפט השלום בתל אביב, שחרר הבוקר (ראשון) ממעצר את שני הפועלים שהיו אחראים ישירות על הפלת הקרש, שגרם לפציעתו האנושה ומותו של הצעיר בן ה-21 מחולון. השופטת חיותה כוחן תהתה בהחלטתה מדוע לא נחקר מי שאחראי על אתר הבנייה.

בשעות הבוקר של יום רביעי שעבר, רכב הצעיר על אופניים חשמליים, בסמוך לביתו ברחוב האצ"ל בחולון. בשלב מסוים, כשעבר בסמוך לאתר בנייה, קרש גדול נפל על ראשו ופצע אותו באורח קשה. צוות מד"א שהגיע למקום החל בטיפול ראשוני ולאחר מכן פינה אותו במצב אנוש לבית החולים איכילוב בתל אביב. למרות המאמצים הרפואיים להצלתו הוא מת היום מפצעיו.

בעקבות המקרה הקשה, משטרת מרחב איילון פתחה בחקירה ועיכבה חמישה עובדים באתר, מהם את האחראי על העובדים, מנהל העבודה והאחראי על הבטיחות ועוד שלושה פועלים. בסופו של דבר הוברר כי המקום פעל חרף צו הפסקת עבודה שהוטל עליו והמשטרה החליטה לעצור את האחראי על העובדים ועוד שני פועלים שהיו אחראים ישירות על הקרש שנפל. בית המשפט שחרר בשבוע שעבר את האחראי על העובדים והאריך עד להבוקר את מעצרם שני הפועלים. השופט עלאא מסארווה, שדן בתיק, הביע תמיהה מדוע המשטרה שחררה את האחראי על הבטיחות ולא עצרה גם בכירים ממנו.

היום הובאו להארכת מעצר נוספת שני הפועלים שהיו אחראים ישירות לנפילתו של הקרש. פרקליטם, עורך הדין עבד נבולסי, ביקש לשחררם. השופטת חיותה כוחן קיבלה את בקשתו והורתה על שחרורם ושוב תהתה כמו השופט מסארווה מדוע לא נעצרו בכירים מהם.

"מעיון בחומר החקירה עולה כי לכל היותר ניתן יהיה בסופו של יום להאשים את החשודים ברשלנות. מצבו הקשה של קורבן העבירה (הדיון התקיים לפני שנודע על מותו של הקורבן א.כ.) אין בו כדי להשליך על אשמתם של החשודים", כתבה השופטת כוחן בהחלטתה והוסיפה: "למיטב הבנתי, טוב היתה עושה המשטרה אילו היתה חוקרת את מי שאחראי על אתר הבנייה שלא דאג למיגון של המבנה בזמן ביצוע עבודות הבנייה".

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

צו הפסקת העבודה באתר הבנייה בחולון // צילום: מגן דוד אדום

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...