צילום: //

“יותר מתמיד, אל על חייבת לטוס בשבת”

יואב לוי, מי שהיה סמנכ"ל מסחר וקשרי תעופה של אל על בתקופת הפרטתה ובמשך חמש שנים רצופות של רווח, אומר כי אל על חייבת היום יותר מתמיד לטוס בשבת

בעבר הוגשה תכנית מטה מסודרת ומנומקת שמצדיקה כלכלית טיסות של אל על בשבת. דירקטוריון החברה לא אימץ את המלצות עבודת המטה, שלא משיקולים ענייניים אומר יואב.

אם אל על תטוס בשבת היא יכולה להוסיף לעצמה כ- 15% תוספת הכנסות. חברת אל על דיווחה על 2.09 מיליארד דולר הכנסות בשנת 2017, המשמעות היא שישנו פוטנציאל של 300 מיליון $ נוספים לשורת ההכנסות. לשורת הרווח יתווספו מיליוני דולרים רבים לאחר שאל על תטוס בשבת.

כיום אל על טסה 6 ימים בשבוע במקום שבעה, זה אומר ויתור על כ 15% מזמן הפעילות האפשרי.

למעשה אל על נמנעת מטיסות שיוצאות כבר ביום שישי על מנת שלא ינחתו בארץ בתוך השבת. בפעילות זו אל על מוותרת על תנועה עיסקית שלא יכולה לחזור הביתה עם אל על בסוף שבוע עבודה בחו”ל. דוקא תנועה זו היא הרווחית ביותר. לא מעט מתנועת התיירות היא תנועה של קבוצות וחבילות של שישי עד שישי או שבת עד שבת. גם תנועה זו לא טסה עם אל על.

חששה של אל על לאבד את התנועה הדתית אינו מוצדק טוען יואב. כעניין שבעובדה הישראלים ככלל, חילונים ודתיים, טסים עם כל חברות התעופה הפועלות בארץ. נוסעים דתיים אינם טסים רק באל על, הם טסים בכל חברה שמציעה מחיר תחרותי ליעד אליהם הם טסים. כך יהיה גם בעתיד.

בישראלים בוחרים טיסה לפי יעד, לוחות זמנים ומחיר. המעבר של אל על לטיסות 7 ימים בשבוע יכל שיתקל בירידה של נוסעים דתיים בשלב הראשון לאות מחאה, אך התנועה הזו תחזור לטוס אל על כשמחירי החברה יהיו תחרותיים. נוסעים דתיים וחרדים טסים היום עם כל החברות הזרות. והן לא כשרות. לאל על אין מה לחשוש מאיבוד הכשרות.

אם אל על תתזמן נכונה את הכרזתה על פעילות בשבת, היא יכולה למזער מאוד את הנזק קצר הטווח שעלול להיגרם עקב מחאתם של הנוסעים הדתיים, אם תהיה כזו. ישנם מועדים בהם לא ניתן שלא לטוס אל על, חגי תישרי, פסח, החופש הגדול, מועדי הפעילות באומן.

העובדה שאל על לא טסה בשבת מרחיקה ממנה תנועה עיסקית, תנועה חילונית, תנועת תיירות של סופי שבוע. כשהתנועה העיסקית עוזבת, ותנועת התיירות עוזבת, והנוסע המתמיד כבר אינו מתמיד, ההתדרדרות בתוצאות לא מאחרות לבוא.

היום יותר מתמיד, לאור ריבוי התחרות והעובדה שאל על באופן עיקבי מאבדת נתח שוק עליה לטוס כמו כל חברת תעופה סדירה שבעה ימים בשבוע. מזה עשור הצליחה אל על לאבד נתח שוק באופן דרסטי. מנתח שוק של קרוב ל 50% לפני עשור, אל על מתקרבת היום ל 25% בלבד. אל על מוותרת על תנועה חשובה, ובתחרות של היום אל על לא יכולה להרשות לעצמה שלא לטוס בפוטנציאל מלא.

כל עוד אל על לא טסה 7 ימים בשבוע היא גם אינה יכולה להתחבר לאחת מבריתות התעופה העולמיות בהן חברות חברות התעופה הגדולות ואשר משתפות פעולה התחומים רבים של שיווק, מכירות, נתיבים, מערכות מידע ותחזוקה.

יואב לוי, לשעבר סמנכ’ל מסחר באל על הוא בעלים של לינקשייק, (www.linkshake.co.il  ) משרד פרסום דיגיטלי העוסק בקידום אתרים, פרסום בגוגל ורשתות חברתיות ובנית אתרים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...