אבוקדו | צילום: יהושע יוסף

אוהבים אבוקדו? כדאי שתורידו במינון

מחקר חדש שנערך באוניברסיטת קיימברידג' חושף כי בין שלל סגולותיו של הפרי הירוק והנפוץ, ישנו דבר אחד, שעלול לגרום לסוג מסוים של אנשים באוכלוסיה להתקף לב

מי מאיתנו לא אוהב אבוקדו? סביר להניח שכמעט אף אחד. מדובר בפרי גם בריא וגם טעים, כשאפשר להשתמש בו בשלל וריאציות, החל מאכילתו בצורתו המקורית, דרך הכנסתו לסנדוויץ, טוסט או סלט, ואפילו הפיכתו ללחמניית המבורגר.

אבוקדו הוא פרי די ייחודי אך עם זאת מאוד נפוץ, בעיקר בקרב תומכי האכילה הבריאה.  שכן לאבוקדו סגולות רבות ולא מעט יתרונות בריאותיים. רוב הפירות מכילים בעיקר סוכרים, אך האבוקדו מורכב ברובו משומנים בריאים. 

באבוקדו יש מספר שומנים מועילים, כולל אומגה 3 חומצות שומן, ויטמינים K ו- B5, כמו גם סיבים והדבר הופך אותו, כמו דגים ואגוזים, לכזה המסייע להגברת רמת הכולסטרול הטוב בגוף. עם זאת, לא הכל ורוד, או ירוק בממלכת האבוקדו. 

מחקר שנערך על ידי אוניברסיטת קיימברידג' מצא כי הכולסטרול ה"טוב" שנמצא באבוקדו עלול לגרום לסיכון מוגבר למחלת לב במינון מסוים ולסוג מסוים של אנשים, בעלי מוטציה גנטית נדירה העונה לשם "וריאנט P376L". בממוצע, ניתן למצוא את הגן הזה אצל אחד מכל 1700 בני אדם.

אחד החוקרים שערכו את המחקר, דוקטור אדם באטרוורת', סיפר: "הגילוי יכול להוביל להמצאת תרופות חדשות המשפרות את עיבוד אותו כולסטרול טוב (HDL-C  ) ובכך למנוע התקפי לב הרסניים". 

"זהו אחד המחקרים הראשונים המראים כי יש אנשים שיש להם רמות גבוהות של כולסטרול "טוב" שגורם להם, למעשה, לסיכון גבוה יותר למחלות לב. לכן זה האתגר שלנו לחקור ולהבין האם הכולסטרול מגן על אנשים ממחלות לב או לא", סיכם.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...