קצינים בכירים במילואים, שפיקדו בעבר על תא"ל עופר וינטר, יוצאים להגנתו ותוהים לגבי הסיבה לכך שלא קודם. בשיחה עם "ישראל היום" מאשימים הקצינים כי גורמים פוליטיים עוררו תשומת לב שהפכה את קידומו לבעייתי.
הבוקר (שני) פורסמה שורת המינויים לתפקידי מפקדי אוגדות ותפקידים נוספים, אך בפעם השנייה ברציפות לא הופיע ביניהם תא"ל וינטר, שמכהן כיום כראש מטה פיקוד המרכז.
וינטר, שהיה מפקד חטיבת גבעתי, עלה לכותרות במהלך מבצע צוק איתן בשנת 2014 לאחר שפרסם דף קרבי שכלל תפילה לאלוקי ישראל, "היה נא מצליח דרכנו, אשר אנו הולכים ועומדים להילחם למען עמך ישראל כנגד אויב המנאץ שמך".
מראה לווינטר את הדלת החוצה? איזנקוט // צילום: קוקו
"זה מאכזב לשמוע", אמר בשיחה ל"ישראל היום" תא"ל (במיל') עימאד פארס, לשעבר מפקד עוצבת הגליל, שפיקד על וינטר לאורך שנים ואף קיבל אותו לחטיבת גבעתי.
"הוא היחידי שנלחם כמו גבר במבצע צוק איתן. אם לא הייתי מכיר אותו הייתי יכול לטעות בעקבות התקשורת שהוא בן אדם גזען ומשיחי. הוא ממש לא שם. וינטר הוא לוחם מדהים שעשה מבצעים ייחודיים. קצין שפיקד לאורך כל הדרך ועשה עבודה מדהימה. עופר וינטר הוא מפקד דגול. היה תחת אש אצלי פעמים רבות", סיפר.
"ראיתי את וינטר תחת אש - אסור לוותר עליו"
פארס מתח ביקורת נוקבת על כך שווינטר לא קודם. "צר לי לומר אבל בצבא אין מספק אומץ לקבל החלטות שנויות במחלוקת. אנשים אוהבים לקבל החלטות שיש לגביהן הסכמה מקיר לקיר. אני לא מבין למה הוא לא קיבל אוגדה, לא יודע על מה זה נופל. אבל קטונתי. כשאתה בודק קצין אתה בודק מה היתרון היחסי שלו – וינטר הוא לוחם, בעל יכולות של מנהיגות וניסיון מבצעי".
"אני מקווה שהוא לא יעזוב. מקומו בצבא. אם ישאל אותי אגיד לו לחכות בשקט. צריך לדעת לחיות גם עם החלטות שלא אוהבים. ראיתי את וינטר תחת אש. הוא מפקד עם ניסיון שאסור לוותר עליו", סיכם פארס.
"מקווה שעופר יחליט להישאר בצבא". האלוף במיל' גרשון הכהן // צילום: יהודה פרץ
גם אלוף (במיל') גרשון הכהן התייחס לעובדה שתא"ל וינטר לא קודם: "הוא המפקד הקרבי המוכשר ביותר שיש. מפקד קרבי מהשורה הראשונה ומהמובילים ביותר". הכהן ציין כי תשומת הלב שאותו מקבל וינטר אינה מועילה לו. "כל הלחצים גורמים לנזק. זה צובע אותו פוליטית למרות שזה לא נכון. יכול להיות שכעת הוא יעזוב. מה הוא יעשה בצבא? אלא אם כן יקדמו אותו".
בתשובה לשאלה האם צה"ל מונע משיקולים תקשורתיים, ענה הכהן כי "גם אם זה קורה לא כדאי לקדם את זה, מכיוון שזה מעצים את התופעה". לדבריו, אין קשר בין קידומו של וינטר לכך שהוא חובש כיפה, "היו מספיק אנשים עם כיפה שהאוריינטציה שלהם בשמאל", אמר.
הכהן תקף במילים חריפות את אלו שיצאו נגד וינטר לאחר שפרסם את הדף הקרבי במבצע צוק איתן. "הדף הקרבי שלו מעולה. מי שעשה את הרעש זה קומץ חילוני, אשכנזי, קיצוני שלא מבין כלום מהחיים שלו. שלא מבין את השפה. קומץ קטן מאוד בחברה הישראלית. הם לא הבינו על מה הוא מדבר ואת החיילים שלו זה מניע. את חיילי גבעתי עופר וינטר מניע יותר מכל דף קרבי אחר". האלוף לשעבר ציין כי יתר הקידומים הגיוניים, ושמדובר בסבב קידומים בין מפקדי אוגדות.