בנימין נתניהו // צילום: אורן בן חקון

נתניהו רמז: רוסיה רוצה להוציא את איראן מכל שטחי סוריה

רה"מ אמר בפתח ישיבת סיעת הליכוד: "גם מדינות מחוץ למזה"ת רוצות שהכוחות האיראניים יצאו" • "בשבוע הבא אפגש עם מרקל ומקרון ואדון עמם בבלימת ההתפשטות האיראנית" • מוקדם יותר אמר שר החוץ הרוסי לברוב כי "רק צבא סוריה צריך להיות בשטח שסמוך לגבול עם ישראל"

ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס היום (שני) בישיבה של סיעת הליכוד לנוכחות האיראנית בסוריה, על רקע הדיווחים כי בקרוב הכוחות עשויים לסגת, לפחות בכל הקשור לאזור הגבול עם ישראל.

נתניהו אמר בפתח דבריו: "בשבוע הבא אצא לאירופה. אני אפגש עם אנגלה מרקל קאנצלרית גרמניה, עם עמנואל מקרון נשיא צרפת, ייתכן גם עם תרזה מיי ראש ממשלת אנגליה. אני אדון איתם על בלימת השאיפות הגרעיניות של איראן וגם על בלימת ההתפשטות של איראן במזרח התיכון. אציג בצורה הכי ברורה את העמדות שלנו. אנחנו כבר מנוסים. היו שנים שעמדנו לבד מול שני האיומים הללו ואני חושב שהמצב השתנה לטובה. כמובן שאציג את הדברים שהם חיוניים לביטחון ישראל". 

עוד הוסיף נתניהו: "בעניין סוריה העמדה שלנו ברורה: אנחנו מאמינים שאין שום מקום לשום נוכחות איראנית צבאית בשום חלק של סוריה. והדברים האלה כמובן משקפים לא רק את עמדתנו, אני יכול לומר בבטחה שהם משקפים גם עמדות של אחרים במזרח התיכון וגם מחוץ למזרח התיכון. זה יהיה המוקד המרכזי של הדיונים שם. בצרפת אייצג גם את ישראל בחגיגות 70 שנה ליחסים תרבותיים ענפים בין ישראל לצרפת, יש הרבה מה לחגוג".

תקיפה לכאורה כנגד בסיס איראני בסוריה

אתמול שידר נתניהו בפתח ישיבת הממשלה מסר תקיף לעבר איראן: "המשטר בטהרן הוא הגורם המרכזי שמערער את היציבות במזרח התיכון. והמערכה נגד תוקפנות שלו לא הסתיימה, אנחנו עדיין בתוכה". בנוסף, מתנהלים מגעים דיפלומטיים בנושא ומוקדם יותר היום הצהיר שר החוץ הרוסי סרגיי לברוב כי "רק צבא סוריה צריך להיות בשטח שסמוך לגבול עם ישראל". הכוונה היא לאזורים קונייטרה ודרעא. 

על פי דיווח סעודי באתר "אל-אילאף" אפילו התנהלו מגעים עקיפים בין ישראל לאיראן, זאת בחסות ירדנית, במטרה לקבוע "כללי משחק חדשים" בסוריה. המגעים התקיימו במלון בעמאן, כשנציגי שתי המדינות ישבו מן הסתם בחדרים נפרדים. עוד בטרם הפגישה, לפי הדיווח הסעודי טהרן העבירה, באמצעות השגריר שלה בירדן, מג׳תובה פרדוספור, מסר פייסני שנועד לאוזניים ישראליות ולפיו אין בכוונת כוחותיה המוצבים בסוריה לקחת חלק במתקפה שמתכנן הצבא הסורי. 

ראש הממשלה נתניהו בסיור ברמת הגולן // צילום: קובי גדעון, לע"מ

גורם בטחוני בכיר בירדן שלקח חלק בתיווך העקיף צוטט באתר החדשות הסעודי: "למרבה ההפתעה, בתוך מספר שעות הצלחנו להגיע להבנות עם כל הגורמים והכוחות הפועלים באזור - בעיקר ישראל ואיראן - כי רק הצבא הסורי והצבא הירדני יהיו הכוחות שיפעלו ויתפרסו משני צידי הגבול בין סוריה וירדן. האיראנים אף העבירו באמצעות אנשיהם ערבויות לכך שהכוחות שלהם לא יפעלו לצד הצבא הסורי במתקפה המתוכננת. מצד שני, ישראל העבירה מסר תקיף לסורים ובעיקר לאיראנים כי לא תאפשר פעילות צבאית של הכוחות האיראנים בדרום סוריה לצד הצבא הסורי במחוזות דרעא וקונייטרה - גם במחיר של הסלמה שתביא לעימות צבאי ישיר עם איראן". 

על פי דיווחים מסוימים, גם הצבא הסורי החל בצעדים אופרטיביים להרחקת האיראנים, כשמפקד חיל האוויר הסורי, הגנרל אחמד בלול, הורה שלא לאפשר לאיראניים לאחסן תחמושת בשדות התעופה הצבאיים, זאת על רקע התקיפות באותן יעדים שיוחסו לישראל. 

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...