חסן רוחאני. מסר מרגיע? // צילום: אי.פי

איראן במסר מרגיע: "איננו מעוניינים במתיחות חדשה באזור"

הנשיא חסן רוחאני מנסה להנמיך את גובה הלהבות על רקע ההסלמה עם ישראל • ראש ממשלת בריטניה מיי שוחחה עם נתניהו וגינתה את איראן • האיחוד האירופי: "זכותה של ישראל להגן על עצמה"

נשיא איראן חסן רוחאני מנסה להרגיע את המצב לאחר ההסלמה האחרונה אל מול ישראל. "אנו לא מעוניינים במתיחות חדשה באזור", אמר הנשיא האיראני במהלך שיחה עם קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל.

האיחוד האירופי הביע דאגה רבה מהתקפת הטילים האיראנית על ישראל ומהתגובה הצבאית של ישראל על יעדים איראניים בסוריה. דוברת הנציבה העליונה באיחוד לענייני חוץ וביטחון פרסמה הודעה, בה מודגשת שוב זכותה של ישראל להגן על עצמה. ״בה בעת אנחנו קוראים לכל השחקנים האזוריים לגלות ריסון ולהימנע מכל הסלמה שעלולה לערער עוד יותר את היציבות האזורית״, לשון הודעת האיחוד האירופי.

ראש הממשלה בנימין נתניהו שוחח עם ראש ממשלת בריטניה תרזה מיי. השניים דנו בתוקפנות האיראנית, בהתפתחויות האחרונות באזור ובמצב בסוריה. ראש הממשלה הביע את הערכתו על עמדתה של בריטניה, שגינתה את ירי הטילים מאיראן ותמכה, גם היא, בזכותה של ישראל להגן על עצמה.

מנגד, במשרד החוץ הסורי מתעקשים היום (חמישי) כי סוריה ערוכה לכל ניסיון תקיפה מצד ישראל. סגן שר החוץ פייסל אל-מקדאד הכריז כי משרד הביטחון האמריקאי יישא בהשלכות, מפני שארצות הברית היא זו שאחראית לערעור היציבות באזור באמצעות התוקפנות של ישראל. לעומתו, נשיא הרפובליקה האסלאמית, חסן רוחאני, הודיע כי "איראן איננה מעוניינת במתיחות חדשה".

בדבריו אמר סגן שר החוץ כי "סוריה לא תשתוק ותשב בחיבוק ידיים נוכח התוקפנות של הישות הציונית". והוסיף כי התנגדותה לישראל תימשך בהדגישו כי היא זו שהובילה את ישראל לשנאה קשה יותר כלפי העם הסורי. זאת אמר בעודו מתגאה בכך שרוב הנשק בו נעשה שימוש כדי "לסכל" את התקפות ישראל אמש הוא מתוצרת מקומית.

התקיפה הלילית בסוריה - כל הפרטים:

אל-מקדאד עקץ גם את סעודיה ואמר כי התקיפות של ישראל בסוריה אינן דבר חדש והעוינות שלה ושל המערב כלפי כל מדינה "בעלת עצמאות" באזור טבעית לחלוטין. 

הדיפלומט הסורי המשיך בביקורתו על סעודיה באומרו כי בזמן שזו רואה את עצמה כמדינה מוסלמית, היא התגלתה היום כחברתה של "הישות הציונית הכובשת". הוא הכביר כי יחסי סעודיה עם ישראל טובים יותר מאשר יחסיה עם מדינות המפרץ הסמוכות לה.

סגן שר החוץ הסורי // צילום: AFP

בהתייחסו לתקיפה בחודש שעבר של מדינות המערב בראשות ארצות הברית ובשיתוף בריטניה וצרפת, אמר סגן שר החוץ הסורי כי המתקפה באה לסייע לציונים ולטרוריסטים במדינה, ולפגוע בציר ההתנגדות. כלומר באיראן, חיזבאללה, סוריה וארגוני הטרור הפלשתינים.

עוד מסר אל-מקדאד כי "תפקיד היועצים הצבאיים של איראן הוא לסייע לסוריה במאבק נגד הטרוריסטיים, המהווים מקור לדאגות גם לאמריקה ולבני בריתה ברחבי העולם, במיוחד הישות הציונית וסעודיה."

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...