צעדת הכיפות בברלין: אלפים מצטרפים לקמפיין של הקונגרס היהודי העולמי הקורא לשתף תמונה עם הכיתוב: "Ich Bin Jude"- "גם אני יהודי".
מאות אזרחים גרמנים יצאו לרחובות הבירה ברלין חבושים בכיפות לצעדת מחאה כנגד האנטישמיות באירופה.
הקונגרס היהודי העולמי קורא בקמפיין חדש ברשת החברתית לאלו אשר לא יכולים להצטרף למצעד בברלין ומבקש לשתף תמונה אחת עם הכיתוב: "Ich Bin Jude"- "גם אני יהודי". בזמן קצר הצטרפו יהודים ולא יהודים מרחבי העולם, החלו לשתף את התמונה ולהביע את תמיכתם. ביניהם פוליטיקאים גרמנים ונציגים של האיחוד האירופי.
הצעדה, שאורגנה על ידי הקהילה היהודית בברלין, היא חלק מהתגובה למתקפה האחרונה בה נתקף, אדם ארמוש, גבר בן 19 חבוש כיפה בעיר פרנצלאואר ברג. בעוד שהדיווחים הראשונים הצביעו על כך שהקורבן היה יהודי, התברר מאוחר יותר שהוא ישראלי-ערבי שרצה להבין את חיי היומיום של חבריו היהודים.
מנכ"ל הקונגרס היהודי העולמי, רוברט זינגר הדגיש בעניין: "תקיפתו של אדם ארמוש היא התקפה כלפי כל יהודי אירופה והעולם. אנחנו צריכים לעמוד איתנים מול כלל גילויי האנטישמיות והשנאה. הצעדה בברלין היא סימן שאנחנו לא לבד, יחד נראה לעולם כולו שלא נאפשר להמשיך להפיץ שנאה וגזענות. אני קורא לכלל מנהיגי העולם להמשיך ולנקוט בצעדים למיגור האנטישמיות והשנאה".