הלחץ הולך וגובר: יריבותיה ובנות בריתה של ארצות הברית יצאו היום (שני) להגן על הסכם הגרעין שחתמו המעצמות עם איראן.
יו"ר ארגון האומות המאוחדות לפירוק מנשק, איצומי נקמיסטו, התבטא בנושא ואמר כי הסכם הגרעין הוא דרך ההתמודדות הטובה ביותר להבטיח שתוכנית הגרעין האיראנית תישאר למטרות שלום ומצבו הכלכלי של העם האיראני ישתפר.
שר החוץ הרוסי, סרגיי לברוב, התייחס לנושא במהלך פגישה עם מקבילו הסיני ואמר כי: "אנו נגד שינוי בהסכמים עם איראן, אנו רואים בזה צעד מזיק שעשוי למחוק את כל הישגי השיחות בין ששת המעצמות לאיראן".
"נחסום כל ניסיון לחבל בהסכמים שהובטחו על ידי מועצת הביטחון של האומות המאוחדות", הוסיף לברוב. אך הביקורת על האפשרות שנשיא ארה"ב יצא מהסכם הגרעין לא נותרה מוגבלת לבעלות בריתה של ארה"ב. גם נשיא צרפת, עמנואל מקרון, הביע התנגדות למהלך ואמר כי: "אין לנו תוכנית חלופית להסכם עם איראן".
טראמם צפוי להיפגש מחר עם מקרון באחוזת מונטצ'לו במהלך ביקורו של הנשיא הצרפתי בארצות הברית ובבית הלבן מעריכים כי הגרעין האיראני יהיה אחד הנושאים העיקריים על סדר היום.
במהלך שיחות של הוועדה לפירוק מנשק גרעיני שהתכנסה בשווייץ, אמר נציג האיחוד האירופי יצק ביליצה כי העסקה חיזרה את משטר אי הפצת הנשק הגרעיני וסייעה לייצב את המצב במזרח התיכון.
חרף הלחץ הגובר על הנשיא, בסביבתו מעריכים כי קיים סיכוי גדול שטראמפ יבחר לבטל את הקפאת הסנקציות על איראן ובכך למעשה יביא את יציאתה של ארה"ב מהסכמי הגרעין ב-12 במאי.
עזה, אוקראינה ושורדי השבי ביציע: טראמפ מגיע לנאום בקונגרס | כל מה שצריך לדעת
אחרי השהיית הסיוע הצבאי, זלנסקי מגיב: הפגישה לא התנהלה כראוי, מתחרט על כך
פרסומת | דור ההמשך: בוגרי נבחרות המדעים מגדלים את מדעני העתיד
דיווח: רוסיה הסכימה לתווך בין ממשל טראמפ לאיראן בנושא הגרעין
פעמיים, סמוך למתקפות על ישראל: הביקורים באיראן של מומחי הטילים מרוסיה נחשפים