צילום: מלני פנטון // גליה עוז

סדרת ספרי הילדים שקשוקה הופכת להצגה

סדרת הספרים שכתבה גליה עוז (הבת של עמוס עוז) הופכת להצגה בתיאטרון אורנה פורת, ותעלה במסגרת פסטיבל ירון שנפתח היום בתיאטרון הקאמרי

סדרת ספרי הילדים שבמרכזם הכלבה שקשוקה זכתה להצלחה רבה בקרב ילדים. עכשיו הסדרה שכתבה גליה עוז הופכת להצגה בתיאטרון אורנה פורת לילדים ולנוער. 

ההצגה, "שקשוקה ושוד הלימונים הגדול", תעלה בבכורה במסגרת פסטיבל ירון (ע"ש הצנחן ירון ירושלמי) של תיאטרון אורנה פורת, שייפתח היום בתיאטרון הקאמרי ויתקיים עד 3 במארס. במסגרת הפסטיבל מועלות 15 הצגות ילדים מבית היוצר של תיאטרון אורנה פורת.

את "שקשוקה ושוד הלימונים הגדול" עיבדו למחזה רועי שגב ושירילי דשא, ודשא גם מביימת. "מהרגע הראשון היה לי אמון מאוד גדול ביוצרים ובאמת לא התאכזבתי", אומרת עוז, בתו של הסופר עמוס עוז, שזו פעם ראשונה שיצירה שלה מעובדת לבמה, "אני חושבת שהם עשו עבודה נהדרת. זה עשוי קצת כמו קומדיה דל'ארטה שהדמויות בה קצת מופרזות". 

מדובר בעיבוד של ספר אחד או שילוב של כמה ספרים בסדרה?

"זה בעצם עיבוד של שני הספרים האחרונים בסדרה, 'שקשוקה והמלחמה העולמית בין הטובים לרעים' ו'שקשוקה ושוד הלימונים הגדול', בתוספת אלמנטים מספרים נוספים".

כתבת חמישה ספרים בסדרה. יהיו עוד?

"לא נראה לי. אין לי כרגע מחשבה להמשיך את הסדרה. מאז שסיימתי את כתיבתה, כתבתי ספר אחר, 'אני מייקי', מעין ספין אוף שמבוסס על דמות שהופיעה בספר החמישי".

מדברים על דור המסכים שקורא פחות. כשאת כותבת, את מנסה להתאים את הכתיבה שלך לדור כזה? 

"אני לא מנסה להתאים את הכתיבה שלי, אני יכולה להיות רק אני. הכתיבה שלי רזה מאוד, שרירית מאוד, אני משתדלת שהכל יהיה חד, שהפואנטות יהיו מחודדות. אולי זה הופך את הספרים שלי לקריאים. אני מנסה באיזשהו אופן יסודי להגיד אמת, אני לא אוכפת סופים טובים, משתדלת לשים מראה מול העולם שלהם, בלי מוסר השכל, כמו שכותבים ספרות למבוגרים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...