איקאה השיקה היום את חנות הרשת בבאר שבע, החנות הרביעית של הרשת בישראל, והיא תיפתח למבקרים ביום שני הבא, הנהלת החברה השבדית צופה, כי בשנת 2018 יבקרו בה קרוב ל-800 אלף מבקרים, ויימכרו למעלה מ-3 מיליון פריטים.
החנות בבאר שבע נבנתה בהשקעה של 100 מיליון דולר, והיא תתפרש על שטח של כ-22,000 מ"ר. בדומה לחנויות הרשת בארץ ובעולם, מלבד שתי קומות תצוגה ומכירה, תציע החנות גם מסעדות, חנות לממכר מזון שוודי, וכן ממלכת ילדים, כדי להעניק חוויה ויום בילוי לכל משפחה. בחנות יועסקו כ-380 עובדים, ביניהם: אנשי שירות לקוחות, נציגי מכירות, צוות מסעדות, עובדי לוגיסטיקה ועוד.
קומות התצוגה והאביזרים יכללו כ-8,000 פריטים שיוצגו ב-39 חדרי תצוגה וב-3 בתים לדוגמא, על מנת להעניק למבקרים השראה ורעיונות עיצוביים.
סניף איקאה החדש בבאר שבע // צילום: רועי לינד
שוקי קובלנץ, מנכ"ל איקאה ישראל: "הקונספט האיקאי בנוי על יצירת חוויית קנייה ייחודית לכל המשפחה וממבחר רחב של ריהוט וכלי בית תחת קורת גג אחת ובמחירים שווים לכל כיס. באיקאה אנו שמים דגש על חווית הקנייה והשירות". לדבריו, החנות בבאר שבע מחזקת את הפריסה הארצית ומספקת מענה לאזור הדרום.
בסניפי איקאה בישראל מועסקים כיום 1,750 עובדים. בחנויות הרשת ביקרו בשנת 2017 כ-6.2 מיליון לקוחות. בנוסף, מפעילה איקאה אתר אינטרנט המציג את מגוון המוצרים, המחירים, זמינות המלאי ומיקום המוצרים בחנות. לאתר נכנסים כ-13 מיליון גולשים מידי שנה.