אופטימיות לגבי מצב המשק, היצוא והתעסוקה ב־2019. בנק ישראל פרסם את ממצאי סקר החברות הרבעוני לרבעון הרביעי והאחרון של 2017 שממנו עולה כי המגזר העסקי מוסיף לצמוח בקצב נאה.
מאזן הנטו של המגזר העסקי חזר ועלה ברבעון הרביעי לרמה שנרשמה ברבעון הראשון של 2017 ובמחצית השנייה של 2016, והוא מוסיף להיות חיובי באופן מובהק.
סקר החברות הרבעוני של בנק ישראל שמתבסס על תשובות איכותיות של 340 חברות ועסקים במשק, מצביע על כך שמאזן הנטו הוא חיובי ומובהק בענף השירותים; חיובי מאוד ומובהק במלונאות; וחיובי בענפי התעשייה, הבנייה והתחבורה והתקשורת. מנגד, בענף המסחר מאזן הנטו היה ברבעון הרביעי שלילי. עם זאת, בענפי השירותים, המסחר והתעשייה צופים התרחבות ברבעון הבא.
מאזן הנטו של התפוקה בענף התעשייה חיובי ומשקף גידול בביקוש המקומי וביצוא וגידול בשיעור הניצול של המכונות והציוד. על יסוד ההזמנות לרבעון הבא צופים בענף התעשייה שהמכירות לשוק המקומי וליצוא יתרחבו.
מאזן הנטו של הפדיון בענף השירותים מוסיף להיות חיובי ומובהק, והוא מעיד על התרחבות במכירת השירותים בארץ ובחו"ל ועל גידול במספר העובדים המקצועיים. בענף צופים כי ברבעון הבא יתרחב הגידול בכלל ההזמנות ובהזמנות מחו"ל.
מרבית החברות והעסקים מעריכים כי האינפלציה ב־12 החודשים הבאים (עד סוף 2018) תהיה גבוהה מהאינפלציה שנרשמה ב־2017 (0.4%), אבל עדיין תהיה נמוכה מיעד האינפלציה הרשמי של 3-1 אחוזים.
63% מהחברות והעסקים מעריכים שהאינפלציה תהיה נמוכה מיעד האינפלציה הרשמי, ו־34% סבורים שהאינפלציה תעלה ותחזור אל תוך תחום יעד האינפלציה.
לגבי שער החליפין של הדולר, החברות והעסקים מאמינים ומייחלים, שהדולר יתחזק ויגיע בסוף הרבעון הראשון של 2019 לרמה של 3.57 שקלים, ושבסוף 2019 יגיע אפילו לרמה של 3.64 שקלים.