"השוטרים העידו עדות מגמתית ורצופת אי דיוקים" // צילום: יהושע יוסף

שוטרים דרשו מנהג לבצע עבירת תנועה: "נחכה עד שהוא יזוז?"

נהג קיבל דו"ח כי סירב לנסוע ברוורס כשמאחוריו מכוניות ומלפניו רמזור אדום - כדי לפנות מעבר לניידת • בית המשפט פסל את הדו"ח

מה עושים שוטרים שאצה להם הדרך ואין להם סבלנות לחכות שעומס תנועה ישתחרר והם יוכלנו לנסוע? לפי הסיפור הבא, מבקשים מנהג לפנות את הכביש בנסיעה אסורה לאחור. 

המקרה אירע ביולי 2016, כאשר ר', במקרה גם קצין משטרה שלא היה באותה עת בתפקיד – נהג ברחוב מן שבראשון לציון. מדובר ברחוב צר יחסית, שממוקמת בו כניסת כלי רכב לתחנת המשטרה המקומית. הנהג עמד ברכבו ברחוב מאחורי שיירת מכוניות שנעצרה מול רמזור אדום בצומת הסמוכה לתחנה. שני שוטרים שביקשו לצאת בניידת מתחנת המשטרה, טענו כי הוא חסם את היציאה. 

השוטרים, גבר ואישה, יצאו אליו וקראו לו בכריזה לפנות את הדרך מאחר שהם ממהרים לצאת. האיש הסביר שאינו יכול לעשות כן כי מלפניו ומאחוריו ישנם כלי רכב, וכי בעוד "כמה שניות" הרמזור יתחלף והפקק ישתחרר.

בתגובה לתשובתו זיכו השוטרים את הנהג בדו"ח תעבורה על הפרעה לתנועה וחסימת נתיב תחבורה. הנהג, שכאמור משמש כקצין משטרה בעצמו, פנה לבכירים במשטרה וביקש לבטל את הדו"ח. הוא נענה בשלילה ואף קיבל גם כתב אישום, לאחר שסירב לשלם את הדו"ח וביקש להישפט.

עורך דינו של הנהג, ישר יעקובי, ביקש מבית המשפט לתעבורה בפתח תקווה לבטל את הדו"ח ואת ההליך המשפטי, בטענה לאי חוקיות במתן הדו"ח. כנגדו העידה השוטרת שהיתה באותה ניידת כי הנהג הפריע ליציאה מהתחנה וסירב לזוז. לדבריה, הניידת ביקשה לפנות שמאלה ולא לנוע בכיוון הפקק, אך הנהג חסם כאמור את הדרך.

"התנהגות המשטרה גרמה להליך משפטי שלם". אילוסטרציה // צילום: יהושע יוסף

אלא שתמונה שהציגה המשטרה הראתה כי האיש אמנם עצר בכניסה לתחנה, אך הותיר מקום שמאפשר לניידת לעבור. בנוסף, במקום היציאה של הניידת מוצב תמרור "עצור", אשר מחייב את השוטרים לתת זכות קדימה לרכב הנוסע ברחוב.

אם לא די בכך, השוטרת טענה שהנהג זז מעט כשקראו לו לעצור – פעולה שפתחה לניידת נתיב יציאה – אבל השוטר שהיה עמה התעקש בעדותו שהנהג לא נענה לקריאת השוטרים, ולא הזיז את רכבו. כשהשופט שאל אם השוטרים האם היו בנסיעה מבצעית ומיהרו, השיבו השוטרים בשלילה. בנוסף, כשנשאל השוטר מדוע לא המתין, הוא ענה: "מה אני אחכה עד מחר שהוא יזוז?".

עדויות אלו, בין היתר, הביאו את השופט טל פרי לבטל את הדו"ח ולזכות את הנהג. "עדותם של עדי התביעה (השוטרים, ש"ד) לא עשתה רושם טוב על בית המשפט, וזאת בלשון המעטה... אלה העידו עדות מגמתית ורצופה אי דיוקים", נאמר. "השוטרים זכרו את אשר רצו ונטו לשכוח את מה שתאם בגרסתם. גישתם, שעל פיה על הנאשם לבצע עבירת תנועה רק כי השוטר לא יכול לחכות, אינה עילה מוצדקת לרישום דו"ח".

עוד אמר השופט כי "איתרע מזלו של הנאשם ומולו שוטר חסר סבלנות שלא היה מעוניין להמתין עד אשר יתאפשר לו להשתלב בתנועה. לפיכך החליט להורות לנהג לבצע עבירת תנועה... התמונה שהצטיירה הייתה של שוטרים אשר החליטו כי לא נאה להם להמתין והחליטו לשנות סדרי בראשית".

יש לציין כי המקרה אירע כאמור לפני שנה וחצי, והפרשה הגיעה לסיומה רק בשבוע זה. לדברי עו"ד יעקובי, "הלקוח שלי נקלע לסיטואציה קפקאית על לא עוול בכפו ומצא עצמו בהליך בזוי. הוא פנה לדרגות גבוהות במשטרת ישראל וביקש שיבדקו את ההתנהלות של שני השוטרים, אך זה לא עזר. התנהגות המשטרה גרמה להליך משפטי שלם. אני שמח שבית המשפט היה נחרץ וחד משמעי וזיכה את הנאשם".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...