משרד הבריאות החליט הבוקר (רביעי) לדחות בשנתיים את המהלך לסימון מוצרים מזון מזיק. זאת לאחר שהיה אמור להיכנס לתוקף בחודש מרץ הקרוב, בשלב הראשון שלו. לפי התוכנית הסימון אמור היה להתבצע במספר פעימות, בהן יוחמר הסף המחייב את הסימון מדי שנה וחצי. כמו כן, הוחלט לא להחריג את הגבינה הצהובה מהמהלך, למרות הלחצים שהפעילו הלוביסטים ויצרניות המזון, והיא תסומן כעתירת שומן ונתרן.
לפי התוכנית מזון מזיק ולא בריא יסומן במדבקה אדומה ומזון בריא יסומן במדבקה ירוקה. הדחייה נעשית בגלל "חוק איילת שקד", שקובע כי שינויים בתחום המזון ייכנסו לתוקף בתוך שנתיים. משרדי הבריאות, הכלכלה והאוצר רצו שהתקנות ייכנסו לתוקף בעוד 4 חודשים אבל החוק פוגע במהלך.
בדיון בוועדת הבריאות, הודיע מנכ"ל משרד הבריאות על ההחלטה, דקות לפני הצבעה בנושא. משה בר סימן טוב הכריז שהתהליך יתבצע בינואר 2020 אך יתחיל מהפעימה השנייה שלו.
"אנחנו נוותר על השלב הראשון, נתחיל עם השלב השני ונשפר אותו קצת. בסופו של דבר נגיע לשלב השלישי יותר מהר ממה שחשבנו. המצב החוקי לא מאפשר לנו להתחיל בסימון בחודשים הקרובים", אמר בר סימן טוב. הוא התכוון בדבריו לחוק של שרת המשפטים איילת שקד המחייב מתן פרק זמן של שנתיים לפני שינוי אריזות מזון.
רק חברי הכנסת איתן ברושי ומיכל בירן תמכו בהחרגת הגבינה הצהובה. ברושי אמר בתחילת הדיון: "אני מבקש להחריג את הגבינה הצהובה מהסימון. יש פה אנשים בחדר הזה שמבינים לא פחות מהח"כים", אמר והצביע על לוביסטים ועל אנשי תעשיית המזון.
"עשינו הרבה מאד דיונים במשרד הבריאות, ולא מצאנו איזושהי הצדקה של גורם מקצועי בלתי תלוי להחריג את הגבינה הצהובה מסימון",אמר סימן טוב. "צרכן צריך לדעת שיש למוצר הזה רמות גבוהות של נתרן ושומן רווי. צריך לדעת שיש גם הרבה סידן ולעשות בחירה מושכלת. לא מצאנו הצדקה להסתיר את המידע הזה מהציבור. אני אומר פה ליצרנים- על הרבה מוצרים אמרתם שאי אפשר להפחית נתרן וסוכר ועשיתם את זה בשוקו ובקוטג' ואנחנו מודים לכם ומוחאים לכם כפיים. הורדתם בחומוס ואתם תורידו את זה גם בגבינה הצהובה. עד מועד הסימון תוכיחו לנו שזה אפשרי".
זאב פייקובסקי, נציג תנובה הגיב בדיון: "זו גבינה עתירת ערכים תזונתיים. זה מזון שיש להעדיף אותו על אף השומן והנתרן. תרומת הסידן החלבון הויטמינים והמינרליים. עולים על החיסרון".
שינוי נוסף עליו הוחלט בדיון הוא החמרה של הסף לסימון אבקות, מרק כך שאם יכילו מעל 300 מ"ג נתרן ל-100 מ"ל נוזל הן יסומנו באדום. הדיונים בוועדת הבריאות של הכנסת היו טעונים מאד ולוו בנציגים רבים מתעשיית המזון ואף ב"שחקני חיזוק"- נציגים של האיגוד האירופי, ושגריר איטליה, בישראל שהסבירו שמהלך סימון המוצרים לא יועיל לציבור בישראל ויפגע בייבוא.