רוברט מוגאבה עם שליח הממשלה הדרום אפריקראית במעצר בית בהררה // צילום: איי.אף.פי // רוברט מוגאבה עם שליח הממשלה הדרום אפריקאית במעצר בית בהררה // צילום: איי.אף.פי

זימבבואה נערכת ליום שאחרי מוגאבה

במפלגת השלטון הודיעו כי ידיחו את הנשיא אם לא יתפטר בעצמו • בכירי האופוזיציה נפגשו במטרה להעמיד מנהיג מתחרה

"שלטון של 37 שנים החלפנו בפחות מ-36 שעות", התגאו בכירי האופוזיציה בזימבבואה היום (שישי) במהלך פגישה בבירה הררה, בפגישה שזומנה על ידי מפלגת האופוזיציה במטרה להעמיד מנהיג מוסכם להתמודד על הנשיאות במדינה.

מאז שהצבא השתלט על מוקדי הכוח במדינה בתחילת השבוע, הולכות וגוברות הספקלציות לגבי יורשו האפשרי של האיש ששלט בה במשך 37 שנים. בעוד רוברט מוגאבה נותר במעצר בית במתחם הנשיאותי המפואר בבירה, במפלגת השלטון שלו, המפלגה האפריקנית הלאומית של זימבואה והחזית הפטריוטית, הורו לו להתפטר או לעמוד מול הדחה משורות המפלגה ביום שלישי.

מוגאבה עצמו, בן 93, מסרב לעזוב מרצונו את רסן השלטון במדינה האפריקנית ומתעקש בפני מפקדי הצבא כי הוא עדיין הסמכות השלטונית הלגיטימית. "לא נלך לאחור" אמר לרויטרס בכיר במפלגת השלטון, "אם מוגאבה ימשיך להיות עקשן נכריז על פיטוריו ממשרת הנשיאות היום ועל הדחתו מהמפלגה בשבוע הבא", הוסיף הבכיר.

כוחות הצבא בבירה הררה // צילום: רויטרס
כוחות הצבא בבירה הררה // צילום: רויטרס

כוחות הצבא בבירה הררה // צילום: רויטרס

על אף המאבק בין מפלגת השינוי הדמוקרטי לחזית הפטריוטית על הנהגת המדינה, קשה לקנא במי שיצטרך להנהיג את זימבבואה בעתיד. חוב לאומי משתק, היפר אינפלציה קשה ומשבר עצום בייצור המזון במדינה הן חלק ממורשתו הבעייתית של רוברט מוגאבה ויידרש מאמץ אדיר על מנת להחזיר את המדינה לתפקוד כלכלי.

הפיכה בזימבבואה, הצבא תפס את מוסדות השלטון // צילום: רויטרס

מוגאבה תפס את השלטון במדינה האפריקנית לאחר פירוקה של רודזיה בשנת 1980. בין המהלכים השנויים במחלוקת שהובי להיה נישול חקלאים לבנים מאדמותיהם, דבר שפגע באופן אנוש בייצור המזון והתעשייה במדינה. מוגאבה אף זכור ברדיפת הומוסקסואלים והחלת חוקים נוקשים של מאסר נגד חשודים בהומוסקסואליות, בהם נשיא המדינה לשעבר כנען בננה.

בשנת 2008 התחללו מהומות במדינה נגד שלטונו של מוגבה לאחר שיריבו מהמפלגה לשינוי דמוקרטי, מורגן צ'נגיראי, טען לאי סדרים בסיבוב השני הצמוד בינו ובין מוגאבה.

 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...