שורה של מינויים במטה הכללי של צה"ל: ראש אגף המודיעין במטה הכללי של צה"ל, אלוף הרצי הלוי, ימונה למפקד פיקוד הדרום. לתפקיד ראש אמ"ן ימונה מפקד הגיס הצפוני ואלוף המכללות, אלוף תמיר היימן. את המינויים אישר שר הביטחון, אביגדור ליברמן, בעקבות המלצת הרמטכ"ל.
עוד החליטו הרמטכ"ל ושר הביטחון כי למפקד פיקוד המרכז ימונה אלוף נדב פדן, כיום ראש אגף התקשוב וההגנה בסייבר. את מקומו באגף התקשוב יתפוס תת-אלוף ליאור כרמלי, שיועלה לדרגת אלוף.
האלוף פדן לפיקוד מרכז // צילום: דובר צה"ל
אלוף אהרון חליוה, כיום ראש אגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה, ימונה לראש אגף המבצעים. מדובר בתפקיד נחשב, שלישי בהיררכיה הצבאית, אך סביר שאלוף חליוה ראה עצמו מועמד לקבל אחריות דווקא על פיקוד מרחבי. את מקומו בראש אגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה יתפוס תת-אלוף איציק תורג'מן, שריונר המשמש כיום כראש חטיבת המבצעים. תא"ל תורג'מן יועלה לדרגת אלוף.
עוד החליטו שר הביטחון והרמטכ"ל כי תת-אלוף אמיר ברעם יועלה אף הוא לדרגת אלוף וימונה למפקד הגיס הצפוני והמכלות, ואילו תת-אלוף מוטי ברוך יועלה אף הוא לדרגת אלוף וימונה למפקד בית הספר לפיקוד ולשליטה ולמפקד הגיס המטכ"לי.
בעוד כשנה וחודש, ב-1 בינואר 2019, צפוי הרמטכ"ל, רא"ל גדי איזנקוט, לסיים את תפקידו. שני המתמודדים הבולטים, אם כי לא היחידים, להחליפו הם סגן הרמטכ"ל הנוכחי, אלוף אביב כוכבי, וקודמו בתפקיד, אלוף יאיר גולן (שסיכוייו אינם גבוהים בשל הנאום שבו השווה את המצב בישראל היום לימי המשטר הנאצי - ל.ש). לאחר ההחלטה על זהות הרמטכ"ל הבא, יוחלט גם מי יהיה סגנו.