החברות הציבוריות לא מכירות סיכומי שנה לפי לוח השנה העברי, אבל הבורסה לניירות ערך עושה זאת בשבילנו ומגלה שבתשע"ז התרופות של טבע רק הזיקו למדדים המובילים. החברה, שהתרסקה בת"א ב־61%, משכה את מדד ת"א־35 מטה וזה סיים ב־2% מתחת לאפס. המצב היה עלול להיות הרבה יותר גרוע אלמלא נערכה רפורמה שבמהלכה, בין היתר, הוגבלה ההשפעה של מניה בודדת על המדד ל־7%.
השנה הצטרפו לבורסה 14 חברות חדשות, אולם לפי שירות הוט סטוקס של פעיל שוק ההון תומר קורנפלד, נגרעו מנגד 11 חברות ציבוריות מהבורסה, שמחקו את עצמן מהמסחר. בין הסיבות לעזיבתן: הסדרי חוב כמו של אורתם סהר, מחיקה מרצון כמו במקרה של חברת איתוראן, ומיזוגים.
בין המצטרפות לבורסה בת"א: או.פי.סי, שמפתחת תחנות כוח וייצור חשמל בישראל, ששוויה אחרי ההנפקה כ־1.65 מיליארד שקלים. הנפקת תמר פטרוליום, שמחזיקה בכ־9.25% משדה הגז תמר, בלטה והיתה בכותרות, וגם הנפקת יצרנית המל"טים אירונאוטיקס, ששוויה לאחר ההנפקה עמד על כמיליארד שקלים.
מחזורי המסחר בסיכום שנת תשע"ז היו עדיין חלשים. המחזור היומי הממוצע עמד על 1.5 מיליארד שקלים, קצת יותר מהשנה שעברה, אך עדיין מדובר במחזורים לא גבוהים. בבורסה ציינו כי ערב הרפורמה, בחודש פברואר השנה, נשבר שיא של 6.5 שנים במחזורי המסחר בבורסה, ונרשם מחזור ענק בהיקף של כ־12 מיליארד שקלים. המחזור היומי הממוצע במניות ללא תעודות סל עמד על כ־1.1 מיליארד שקלים.
מי השפיעו על הירידות במדד ת"א 35? מניות הפארמה הכבידו על המדד מאוד. מעבר למניית טבע, גם מניית מיילן ירדה בכ־18%, ופריגו ירדה בכ־13%. בבורסה ציינו שהרפורמה במדדי המניות שבוצעה השנה, שבמסגרתה ירד המשקל המקסימלי למניות הגדולות במדד מכ־10% לכ־7%, יצרה מדד מאוזן יותר. מנגד, בתשע"ז זינק מדד ת"א בנקים־5 בכ־26% והגיע בסוף תשע"ז לשיא כל הזמנים.
הרפורמה במדדי הבורסה והצורך לעמוד בדרישות חוק הריכוזיות הביאו את בעלי העניין למכור מניות לציבור בשנה האחרונה בסכום של כ־6 מיליארד שקלים. משקיעי חוץ רכשו מניות נטו בסך כ־4 מיליארד שקלים ברבעון השני והשלישי של תשע"ז, זאת לאחר מכירות בסך של כ־3 מיליארד שקלים ברבעון הראשון של השנה.