אלכסנדר לפשין מובא למעצר בשדה התעופה של באקו // צילום: איי.אף.פי // אלכסנדר לפשין מובא למעצר בשדה התעופה של באקו // צילום: איי.אף.פי

אזרבייג'ן: הבלוגר הישראלי ישוחרר

נשיא אזרבייג'ן החליט לחון את אלכסנדר לפשין לאחר שהורשע בכניסה לא חוקית לטריטוריה אזרית הנשלטת על ידי ארמניה

אתר נשיאות אזרבייג'ן דיווח הבוקר (שני) כי הנשיא אילהם אלייב, חנן את הבלוגר הישראלי אלכסנדר לפשין. 

לפני כחודשיים הרשיע בית המשפט הפלילי בבירה באקו את לפאשין בהשגת גבול, לאחר שהבלוגר ביקר בחבל נגורנו קראבך, הנמצא בשליטה ארמנית, ללא אישור הרשויות בבאקו. אזרבייג'ן והמוסדות הבינלאומיים לא מכירים בשליטה הארמנית בנגורנו קראבך ורואים בשטח חלק אינטגרלי מאזרבייג'ן.

השופט קבע כי גזר דינו של לפשין יעמוד על שלוש שנות מאסר. השופט הסביר כי הנימוקים לכך שלא קיבל את דרישות התביעה במלואה, 6.5 שנות מאסר, נובעות מכך שללפשין אין עבירות קודמות ולאור העובדה שהוא אב לתינוקת. 

יחד עם זאת השופט קבע כי לפשין לא נמצא אשם בסעיף הנוגע לתכנים שפרסם באינטרנט נגד אזרבייג'ן וקבע כי אמירותיו של לפשין נמצאות תחת חופש הביטוי ולא היוו סיכון למדינה האזרית. מעצרו של לפשין התבצע לאחר שכתב בבלוג שלו מספר פוסטים ביקורתיים בשפה הרוסית נגד אזרבייג'ן והנשיאה. בחודש פברואר הוסגר על ידי בלרוס לאזרבייג'ן.

בקשרי ידידות עם ישראל, נשיא אזרבאיג'ן אלייב וראש הממשלה נתניהו // צילום: חיים צח
בקשרי ידידות עם ישראל, נשיא אזרבאיג'ן אלייב וראש הממשלה נתניהו // צילום: חיים צח

בקשרי ידידות עם ישראל, נשיא אזרבאיג'ן אלייב וראש הממשלה נתניהו // צילום: חיים צח

מעצרו של לפשין עורר ביקורת רבה כלפי השלטונות בבאקו לצד מחאה הולכת וגוברת על התנהלות הרשויות במדינה נגד כלי תקשורת המבקרים את שלטונו של הנשיא אלייב. 

אזרבייג'ן, מדינה מוסלמית שיעית, נמצאת בקשרים חמים עם ישראל ומשתפת פעולה בתחומים רבים עם ישראל בהם התחום הצבאי. החלטתו של הנשיא לחון את לפשין עשויה להתפרש כמחווה של רצון טוב עבור ישראל וראש הממשלה נתניהו, שביקר השנה במדינה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...