דרמה בטיסה: "תתפללו שנעבור את זה בשלום"

מטוס ועליו 359 נוסעים חזר על עקבותיו בשל תקלה • הטייס שלא הצליח להתמודד עם התקלה, הבהיל את הנוסעים

טיסה של חברת אייר אסיה שהמריאה מהעיר פרת' שבאוסטרליה שבה לנחיתת חירום לאחר כשעה וחצי. התקרית נגמרה בסופו של דבר בשלום, אבל החוויה הנוראית באמת הייתה התמודדותו של הטייס המבוהל עם הכשל הטכני שנגרם כתוצאה מתקלה בלהבי המנוע.

הטיסה שהמריאה תוכננה להגיע לבירת מלזיה, קואלה לומפור, אך במהלך הטיסה כאמור, הטייס החליט להשיב את המטוס על עקבותיו ולנחות בחזרה בפרת'.

ואולם, נחיתת חירום בעקבות תקלה טכנית לא מעידה בהכרח על סכנת התרסקות, גם נורת אזהרה המעידה על תקלה שלא בהכרח משפיעה על בטיחות הטיסה, עשויה לגרום לטייסים לבחור להנחית את המטוס לפני ההגעה ליעד המתוכנן.

על הטיסה המדוברת היו 359 נוסעים, בעקבות גיל המנוע והלהבים שבו, יצא אחד מהלהבים מהמבנה וגרם לאי יציבות ולרעידות במטוס. למרות שנשמע כי מדובר בתקלה מסוכנת, ספק אם התקלה היוותה סכנה לבטיחות הנוסעים. הטייס המבוהל שלא ידע כיצד להתמודד עם הסיטואציה הלחיץ את הנוסעים כשאמר: "אני מבקש מכולכם להתפלל שנצליח לנחות בשלום".

מטוס של חברת אייר אסיה // צילום: אי.פי.איי

הנוסעים המפוחדים סיפרו על תחושת חרדה קשה במטוס, הטייס הוסיף ואמר במערכת הכריזה: "אני צריך את שיתוף הפעולה של כולכם, ההישרדות שלנו תלויה בזה מקווה שנצליח לנחות בשלום".

לבסוף, המטוס נחת בשלום ומאות הנוסעים מחאו כפיים לטייס שכמעט ואיבד את עשתונותיו במהלך השהייה באוויר. לחברות התעופה המלזיות יש רקורד די שלילי, בשנים האחרונות מטוסים מלזים היו מעורבים בפרשות שונות והגדולה שבהן היא היעלמות המטוס המלזי שעד היום לא נמצא.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...