צילום: איתיאל ציון // עוגת גבינה פירורים. על בסיס בצק פריך

בואו נאפה לנו חג

שלוש עוגות גבינה נפלאות שישדרגו לכם את חג השבועות

חג שבועות מתקרב, ואיתו ההרגשה החגיגית, המשפחתית והפרחונית. ביום החג, כולם אצלנו במשפחה נוהגים ללבוש לבן, שולחן החג אף הוא לובש לבן ומתקשט בפרחים צבעוניים ובאוכל ייחודי לחג הזה - לזניה, קישים, מאפים מלוחים ועוד. את הקינוחים אנחנו נוהגים להניח באמצע השולחן יחד עם הפירות בסוף הארוחה, ומי שמתחשק לו "גונב" פרוסה. שיהיה לכולם חג שבועות שמח! 

עוגת גבינה פירורים

עוגת גבינה פירורים ביתית וחגיגית שמקשטת את שולחן הסעודה תמיד מתאימה לחג השבועות. העוגה בעלת מרקם גבינתי על בסיס בצק פריך, שמשאירים טעם של עוד. לגיוון, אפשר למרוח על מלית הגבינה מחית דובדבנים או אוכמניות, שניתן להשיג ברשתות המזון. 

החומרים (לתבנית בקוטר 24 ס"מ):

לבצק הפריך:

√ 200 גרם חמאה

√ 100 גרם (1/2 כוס) סוכר

√ 1 ביצה במידה L

√ 1 חלמון מביצה במידה L

√ 400 גרם (3/4 2 כוסות + 1 כף גדושה) קמח

√ 1/2 שקית אבקת אפייה 

√ קורט קינמון טחון (לא חובה)

למלית הגבינה:

√ 750 גרם גבינה 5% או 9% שומן

√ 240 גרם (1 כוס + 2 כפות) סוכר

√ 1 כפית תמצית וניל 

√ 3 מיכלי שמנת מתוקה

√ 1 שקית (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל

לקישוט: 

√ מעט אבקת סוכר 

מכינים את הבצק הפריך: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים במהירות בינונית את החמאה והסוכר לתערובת אחידה. מוסיפים את הביצה והחלמון ומחצית מכמות הקמח ואבקת האפייה, ומערבבים במהירות איטית. מוסיפים את יתרת הקמח ואבקת האפייה ואת הקינמון וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך חצי שעה.

מרדדים חצי מכמות הבצק לעלה בקוטר התבנית ובעובי 1/2 ס"מ ומניחים בתבנית. מרדדים את שאר הבצק לעובי 5 מ"מ, מחוררים במזלג ומניחים בתבנית נפרדת. מכניסים את התבניות לתנור ואופים 15 דקות בחום של 170 מעלות. מצננים וטוחנים את הבצק המחורר במעבד מזון לפירורים.  

מכינים את מלית הגבינה: מערבבים בקערה בעזרת מטרפה ידנית את הגבינה, הסוכר ותמצית הווניל. מקציפים את השמנת המתוקה עם האינסטנט פודינג לזמן קצר מאוד, עד לקבלת קצפת יציבה (חשוב לא להקציף הרבה). מקפלים את הקצפת לתערובת הגבינה, עד לקבלת מלית אחידה. 

מרכיבים את העוגה: יוצקים את המלית לתבנית האפייה מעל הבצק הפריך האפוי ומפזרים את הפירורים מעל. מכניסים למקרר למשך 24 שעות. בוזקים אבקת סוכר ומגישים. 

עוגת שמרים עם גבינה וצימוקים

עוגת שמרים עגולה עם גבינה וצימוקים בהירים היא הצלחה מסחררת אצלנו בקונדיטוריה. אני מאוד אוהב את העוגה הזאת - היא רכה, לא עמוסה מדי בגבינה ובעלת טעם נדיר. אני אוהב להכין אותה בתבניות עגולות חד־פעמיות מאלומיניום. שימו לב, חשוב מאוד להניח בתחתית התבנית עיגול של נייר אפייה לפני שמניחים בה את הבצק. לגיוון, אפשר להחליף את הצימוקים בחמוציות.  

החומרים (ל־2 תבניות בקוטר 20 ס"מ): 

לבצק השמרים:

√ 770 גרם (1/2 5 כוסות) קמח

√ 150 גרם (3/4 כוס) סוכר 

√ 25 גרם (1/2 שקית) שמרית 

√ 3/4 שקית משפר אפייה של שמרית 

√ 3 ביצים במידה L

√ 180 מ"ל (3/4 כוס) מים בטמפ' החדר 

√ 1 כפית תמצית וניל

√ קליפה מגוררת מ־1/4 לימון  

√ 175 גרם חמאה רכה (מוציאים מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה) חתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ

√ 1/2 כפית מלח

למלית הגבינה:

√ 500 גרם גבינה כחושה

√ 1 כף גדושה קורנפלור מנופה

√ 3/4 כוס סוכר

√ 2 כפות צימוקים בהירים

√ קליפה מגוררת מ־1/2 לימון 

√ קורט ונילין 

√ 1 ביצה במידה L

לסירופ הסוכר (לא חובה): 

√ 120 מ"ל (1/2 כוס) מים

√ 150 גרם (3/4 כוס) סוכר

√ 1 כפית תמצית וניל

√ קורט מלח לימון / 1 כפית מיץ לימון סחוט טרי 

מכינים את סירופ בסוכר: מביאים לרתיחה מים וסוכר בסיר קטן. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים תמצית וניל ומלח לימון או מיץ לימון ומבשלים ללא כיסוי כ־5 דקות. מצננים ושומרים במקרר. 

מכינים את הבצק: במיקסר עם וו לישה מערבבים במהירות בינונית קמח, סוכר, שמרים ומשפר אפייה כדקה. מוסיפים ביצים, מים, תמצית וניל וגרידת לימון ומערבבים במהירות בינונית במשך כ־2 דקות עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את קוביות החמאה בזו אחר זו תוך כדי לישה ולשים כ־10 דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. מוסיפים את המלח ולשים כדקה נוספת. מוציאים את הבצק מהמיקסר, מניחים בקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל־4 שעות לפחות. 

מכינים את מלית הגבינה: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים במהירות איטית גבינה, קורנפלור, סוכר, צימוקים, גרידת לימון וונילין. מיד לאחר מכן מוסיפים את הביצה ומערבבים. 

מרכיבים את העוגות: מחממים תנור לחום של 170 מעלות. מרדדים את הבצק למלבן במידות 20x45 ס"מ, מכסים את כולו במלית הגבינה ומגלגלים לרולדה. מחלקים את הרולדה ל־2 חלקים שווים ומגלגלים כל חלק לצורת שבלול. מניחים כל שבלול בתבנית עגולה, מרופדת בנייר אפייה. 

בטרם האפייה גוזרים במספריים חריצים בחלק הגבוה של העוגה. מברישים בביצה ואופים כ־30 דקות. בסיום האפייה מברישים בסירופ הסוכר.  


עוגת שמרים עם צימוקים. אפשר עם חמוציות // צילום: איתיאל ציון

עוגת שמרים עם גבינה ופטל 

עוגת שמרים נוספת, עם בצק שמרים מעט שונה, הדורש קיפולים עם חמאה, ומלית גבינה עשירה יותר המשלבת בתוכה שני סוגים שונים של גבינות והפתעה נוספת של פטל (ניתן להשתמש בטרי או בקפוא).     

החומרים (ל־2 תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ):

לבצק השמרים:

√ 25 גרם (1/2 קובייה) שמרים טריים או 1/2 שקית שמרית

√ 70 גרם (1/3 כוס) סוכר 

√ 160 מ"ל (2/3 כוס) מים קרים

√ 280 גרם (2 כוסות) קמח רגיל 

√ 210 גרם (1/2 1 כוסות) קמח לחם 

√ 1/2 שקית (5 גרם) משפר אפייה 

√ 2 ביצים במידה L 

√ 100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות

√ 1/2 כפית מלח 

לתערובת החמאה: 

√ 250 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות 

√ 2 כפות קמח רגיל 

למלית הגבינה:

√ 250 גרם גבינת ריקוטה פרסקה

√ 250 גרם גבינת ניו יורק (גבינת שמנת 5%)

√ 1 כף גדושה קורנפלור מנופה

√ 150 גרם (3/4 כוס) סוכר 

√ 1 ביצה במידה L

√ קליפה מגוררת מ־1/2 לימון

√ קורט ונילין 

√ 2 כפות פטל 

לשטרויזל: 

√ 50 גרם סוכר דמררה 

√ 50 גרם חמאה קרה 

√ 50 גרם קמח 

√ 25 גרם אבקת שקדים 

לציפוי:

√ 1 ביצה טרופה

מכינים את הבצק: בקערת מיקסר ממיסים את השמרים והסוכר במים הקרים. מוסיפים את הקמח הרגיל ואת קמח הלחם, משפר האפייה, הביצים וקוביות החמאה, ומערבלים בעזרת וו לישה במהירות איטית־בינונית כ־10 דקות עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את המלח ולשים עוד כדקה. 

מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים 45 דקות עד שהבצק מגדיל את נפחו ב־50 אחוזים. לאחר מכן מוציאים את הבצק מן הקערה ולוחצים עליו מעט בידיים על מנת להוריד את הנפח. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך כשעה. 

מכינים את תערובת החמאה: במיקסר עם וו לישה מערבלים את קוביות החמאה עם הקמח לתערובת אחידה. מניחים את התערובת על נייר אפייה, מכסים בנייר אפייה נוסף ומרדדים לריבוע בגודל 20 ס"מ. מכניסים למקרר לחצי שעה. 

מקפלים: מקמחים מעט את משטח העבודה ומניחים עליו את הבצק. מרדדים אותו למלבן בגודל 20x30 ס"מ, מניחים את ריבוע החמאה על גבי 2/3 מהבצק, ואת ה־1/3 שנותר מקפלים על 1/2 מריבוע החמאה. לאחר מכן מקפלים את 1/3 הבצק הנותר, עם החמאה, על החלק המקופל, לקבלת מלבן בגודל 10x20 ס"מ. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה. חוזרים על פעולת הרידוד והקיפול פעם נוספת (ללא ריבוע חמאה), עוטפים בניילון ומכניסים למקרר לשעה נוספת. חוזרים על פעולת הרידוד והקיפול בשלישית, עוטפים בניילון ומכניסים את הבצק למקרר לחצי שעה. 

מכינים את המלית: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים במהירות איטית את הגבינות, הקורנפלור, הסוכר, גרידת הלימון והוונילין לתערובת אחידה.  

מכינים את השטרויזל: במיקסר עם וו גיטרה מערבבים במהירות בינונית את מרכיבי השטרויזל לתערובת פירורית. 

מרכיבים את העוגות: מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק למלבן בגודל 20x30 ס"מ ובעובי 1/2 ס"מ. מזלפים את מלית הגבינה במרכז כל מלבן (משאירים 5 ס"מ מכל צד), מפזרים עליה את הפטל וחורצים בכל צד, משולי המלבן כלפי האמצע, חריצים במרווחים של 1/2 2 ס"מ ובאורך 3 ס"מ. מקפלים כלפי האמצע, מעל המלית, פיסת בצק מצד ימין ופיסת בצק מצד שמאל לסירוגין. מברישים בביצה, מפזרים את השטרויזל ומניחים להתפחה 45 דקות נוספות. מחממים תנור לחום של 170 מעלות ואופים 35 דקות עד להזהבה.

shemo1@bezeqint.netטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...