עבור רבים שתיית טקילה זה כיף גדול - על פי מחקר חדש, טקילה עשויה לספק דבר נוסף מלבד החמרמורת - בריאות העצם.
מדענים במרכז למחקר ולימודים מתקדמים במקסיקו זיהו חומרים בצמח ממנו מפיקים את הטקילה (כן הטקילה מגיעה מצמח), המשפרים את ספיגת הסידן בגוף.
על פי "מדע יומי" (Science Daily), צמח האגבה כחולה (Agave tequilana) מכיל חומרים אשר מסוגלים לשפר את ספיגת הסידן והמגנזיום, דבר שתורם לשמירה על בריאות העצם.
שיפור בריאות העצם
סידן ומגנזיום משפרים את בריאות העצם, גם עבור מי שסובל מאוסטאופורוזיס (דלדול עצם), אשר מחליש את העצמות.
כדי להגיע לממצאים הללו, החוקרים גרמו באופן מלאכותי לאוסטאופורוזיס בעכברים ממין נקבה, ולאחר מכן החדירו לגופן פרוקטוז שנמצא בצמח ממנו עשויה הטקילה.
פרוקטוז (Fructose), הקרוי גם סוכר פירות, הוא חד סוכר, שניתן למצאו בסוגי מזון רבים. פרוקטוז מהווה אחד מסוכרי הדם החשובים, יחד עם גלוקוז וגלקטוז.
קוטר עצמות גדול יותר
שמונה שבועות לאחר מכן המדענים לקחו דגימות שמטרתן למדוד את ספיגת המינרלים של העכברים וכן את נוכחות החלבון אוסטאוקלצין, שמסייע בחידוש העצם.
התברר כי עכברים שצרכו פרוקטנים צמחיים אלה זכו ל-50% יותר חלבון מייצר עצם, וגם קוטר העצמות שלהם היה גבוה בהרבה יותר מאשר עכברים שלא קיבלו את הפולימרים הללו.
ד"ר מרסדס לופז, שמובילה את הפרויקט, הגיעה למסקנה כי "צריכת הפרוקטנים הכלולים בצמח האגבה הכחולה מקדמת את היווצרותה של עצם חדשה, אפילו למי שסובל מאוסטאופורוזיס".
אז היי, שוט של טקילה זה לא בדיוק אותו דבר כמו לחלץ את הפרוקטנים מהצמח במקור, אבל כל תירוץ להרים צ'ייסר יתקבל בברכה.
לחיים!