צילום: אי.פי // רונאלדו. אגדה

שחקן המאה: רונאלדו סידר לריאל 1:2 על באיירן

הפורטוגלי מצא את הזמן המושלם כדי להגיע ל־100 שערים באירופה • הכוכב כבש צמד נפלא וקירב את אלופת אירופה לחצי גמר ליגת האלופות • וידאל החמיץ פנדל, חאבי מרטינס הורחק • 2:3 אדיר למונאקו על דורטמונד

באיירן מינכן - ריאל מדריד 2:1. עד אתמול, לכריסטיאנו רונאלדו היו רק שני שערים בליגת האלופות העונה (לא כבש בצ'מפיונס מאז חודש ספטמבר). במונחים של הכוכב הפורטוגלי, מלך שערי המפעל בעונה שעברה, העונה הנוכחית היא אחת הרעות מול השער. גם בליגה מאזנו עומד על 19 שערים "בלבד", מעט מאוד עבור מישהו שבאופן קבוע מגיע לשלושים פלוס. 

אבל רונאלדו הוא שחקן גדול, ושחקנים גדולים מסוגו יודעים להופיע במשחקים גדולים. 

רבע הגמר הראשון מול באיירן מינכן באליאנץ ארינה בהחלט עונה להגדרה. מדובר בשתיים מהיריבות הוותיקות ביבשת, אימפריות שחולקות 16 גביעי אירופה, וששני המאמנים מכירים היטב האחד את השני. הם שיתפו פעולה ביובנטוס כמאמן ושחקן ובילו אחד לצד השני על הספסל של ריאל. "זה קרב בין מורה לתלמידו", הודה זינדין זידאן ערב המפגש מול קרלו אנצ'לוטי.

ללא רוברט לבנדובסקי, שלא החלים בזמן מהפציעה בכתף, הגרמנים ניסו לשלוט בכדור עד שימצאו פירצה בהגנה של הבלאנקוס. בדקה ה־25 זה קרה, כאשר קרן של טיאגו נחתה על הראש של ארתורו וידאל ומשם לרשת של קיילור נבאס. הצ'ילאני היה גיבור המחצית הראשונה, גם מבחינה טראגית. לאחר השער הוא החמיץ מצב נוסף, וחתם את 45 הדקות הראשונות עם פנדל שטס מעל המשקוף.

לאחר ההפסקה, המומנטום התהפך לחלוטין. שתי דקות לפתיחתה של המחצית השנייה דני קרבאחל בישל לרונאלדו את השיוויון של הספרדים. ריאל השתלטה על המשחק, ושני כרטיסים צהובים של חאבי מרטינס בתוך שלוש דקות הותירו את באיירן בעשרה שחקנים. מנואל נוייר, בסדרת הצלות אדירה, שמר את הגרמנים במשחק, אבל באוויר היה ריח של שער ספרדי. זידאן, התלמיד, קלט זאת, הוא הכניס למגרש את מרקו אסנסיו והילד ממאיורקה היה זה שבישל את השני של רונאלדו. עם הצמד הזה הפך הפורטוגלי לשחקן הראשון אי פעם שמגיע ל־100 שערים במפעלי אופ"א השונים. 16 ניצחונות בית רצופים בליגת האלופות היו לבאיירן עד הערב הזה, אבל אחריו היא מוצאת משני צידיו של הרצף הזה את ריאל מדריד, אלופת אירופה למי ששכח, שעשתה אמש צעד משמעותי אל עבר חצי הגמר.

בורוסיה דורטמונד - מונאקו 3:2. דחייתו של המשחק ביממה בעקבות תקרית האוטובוס ופציעתו של מארק בארטרה הובילה למפגן סולידריות מחמם לב בין אוהדי דורטמונד לאלה של מונאקו. הגרמנים אירחו את הצרפתים במשך הלילה, שני הצדדים התאחדו למען בריאותו של הבלם הספרדי, ובצל האירוע המטריד היה זה מפגן כוח מרשים של הכדורגל. סולידריות שכזאת היתה בלתי אפשרית כששתי הקבוצות עלו על הדשא 22 שעות אחרי המועד המקורי. כשכרטיס לחצי גמר ליגת האלופות עומד על הפרק, נותר היה רק לראות מה תהיה ההשפעה של אירועי אמש על השחקנים, במיוחד על אלה של דורטמונד. 

במחצית הראשונה דבריו של תומאס טוכל מאמש, "היינו מעדיפים עוד זמן לעכל את מה שקרה לנו, אבל מישהו בשווייץ החליט שאנחנו צריכים לשחק" הידהדו בסיגנל אידונה פארק. הגרמנים חסרו את המהירות והחדות המאפיינים אותם, וגם התמיכה האדירה של הקהל לא הצליחה לייצר את ההתלהבות הרגילה של משחקי הבית. צוות השיפוט האיטלקי, בראשות דניאלה אורסאטו, לא עזר לגרמנים לנער את הטראומה. 

לאחר שהעניק למונאקו פנדל גבולי, שאותו החמיץ פאביניו (החטאה ראשונה אחרי 15 מוצלחים), הוא לא זיהה נבדל של קיליאן אמבאפה בשער היתרון של הצרפתים. האורחים לא התחשבו במצבה של היריבה והמשיכו לתקוף ביעילות דרך האגפים. בדקה ה־35 הגבהה של אנדראה ראגי מצד שמאל הסתיימה עם שער עצמי אומלל של סוון בנדר ו־0:2 למונאקו. הבלם, שממעט לשחק העונה, היה זה שתפס את מקומו של בארטרה הפצוע.

טוכל רענן את השורות, והמחצית השנייה הצדיקה את הציפיות האדירות מהמפגש בין שתיים מהקבוצות המהנות ביבשת. הקצב היה מסחרר, המצבים היו רבים, והצעירים היו אלה שנתנו את הטון. כריסטיאן פוליסיץ' בן ה־18 קם מהספסל והעיר את הגרמנים, שצימקו ל־2:1 בדקה ה־57 משער של עוסמאן דמבלה בן ה־19. עשרים דקות אחר כך, אמבאפה, בן־העשרה הטוב בנמצא, השלים צמד והחזיר לצרפתים את היתרון הכפול. 20 שערים כבש העונה מי שמכונה "תיירי הנרי הבא", שגם חגג בצורה שהזכירה את המקור. דורטמונד הגבירה את הלחץ, ושש דקות לסיום שינג'י קגאווה צימק ל־3:2 שמשאיר תיאבון לקראת הגומלין. את טוכל זה לא סיפק. "לפעמים כדורגל זה לא הדבר הכי חשוב בעולם", סיכם, מבהיר שלדעתו המשחק לא צריך היה להתקיים אמש.

אתלטיקו מדריד - לסטר סיטי 0:1. כדי לשרוד בליגת האלופות ולהאריך את סיפור הסינדרלה, ידעה לסטר סיטי שעליה להתחפש ללכלוכית. למשך 90 דקות בוויסנטה קלדרון הקבוצה של קרייג שייקספיר התגוננה עם תשעה שחקני שדה, בנתה על מתפרצות של ג'יימי וארדי וקיוותה לטוב מול אתלטיקו מדריד. 

באופן מפתיע, והרבה בגלל חוסר החדות של הקולצ'ונרוס, זה עבד. ללא בעיטה אחת למסגרת, אלופת אנגליה תגיע לגומלין עם הפסד 1:0 מינימלי ותקוות לחצי גמר היסטורי. גם השער שספגה, הגיע לאחר שהכשלה מחוץ לרחבה הפכה לפנדל גבולי שאותו בעט פנימה אנטואן גריזמן.    

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...