דוברו של הנשיא ארדואן קיים היום (ראשון) מסיבת עיתונאים בבירה אנקרה בה חשף כי ארצו קיימה מגעים עם ממשלו של הנשיא האמריקני, דונלד טראמפ, בנוגע להסגרתו של איש הדת פתהוללא גולאן, המבוקש בטורקיה בחשד לקשר להפיכה שהתרחשה במדינה בשנה שעברה.
דוברו של הנשיא, איבראהים קלין, האשים את גרמניה כי היא עומדת מאחורי ההפיכה ואמר כי דבריו של בכיר במערך המודיעין הגרמני, שפורסמו בעיתון "דר שפיגל", מוכיחות כי גרמניה תמכה בהפיכה הכושלת נגד שלטונו של ארדואן.
קלין הכריז כי ארצו תקיים עצרת בחירות גדולה נוספת בגרמניה, לפני משאל העם המכריע במדינה שיתקיים ב-16 באפריל, וצפוי, אם יעבור, להעניק לנשיא ארדואן סמכויות נרחבות נוספות וכהונה נשיאותית ללא הגבלת קדנציות.
לאחרונה, טורקיה נמצאת במשבר דיפלומטי מול גרמניה, אוסטריה והולנד, זאת על רק שאותן מדינות, בהן יש קהילה טורקית גדולה, סירבו לאפשר לאנשיו של ארדואן לערוך עצרות בחירות בשטחן.
הנשיא ארדואן אף השווה את התנהלותן של גרמניה והולנד לזו של הנאצים במהלך מלחמת העולם השנייה והוא תקף בחריפות את ראש ממשלת הולנד, מארק רוטה, על סירובו לאפשר פעילות מפלגתו, "מפלגת הצדק והפיתוח", לערוך כנסים במדינה.