מרתון ירושלים הוזנק הבוקר (שישי), בסימן 50 שנים לאיחודה של העיר ובהשתתפות יותר מ־30 אלף רצים מהארץ ומחו"ל. במירוץ המלא ניצח שדרק קיפקוגי (26) מקניה.
המרתון נפתח בהזנקת מקצה חצי המרתון (21.1 ק"מ) בשעה 6:45 בבוקר בצומת בין כנסת ישראל למוזיאון ישראל, נקודת זינוק המשותפת לכלל המקצים. מירוץ המרתון המלא יצא לדרך כרבע שעה לאחר מכן, ב־7:00.
בתוך כך, זוג שהשתתף במרוץ בחר לסיים את ריצתו בדרך הכי מרגשת שיש, עם הצעת נישואין. רגע לפני שהחל בריצה שלו (מקצה אחר), ראש עיריית ירושלים, ניר ברקת, ניגש ובירך את הזוג לעוד שנים רבות של אהבה וריצות משותפות במרתון ירושלים.
פעילויות ואירועים התקיימו גם לאורך מסלולי הריצה השונים. עיריית ירושלים יזמה שיתוף פעולה מיוחד עם עסקי מזון ירושלמיים, הממוקמים על תוואי המסלול, שיעניקו לציבור הרחב הנחות של עד 70 אחוז על מוצרים שונים, בדגש על אוכל בריאות, במהלך יום המרתון.
רצי העילית מקניה ומאתיופיה, שזכו במקומות הראשונים במרתונים ברחבי העולם והגיעו במיוחד לרוץ במרתון בבירה, ערכו אתמול ריצת חימום משותפת עם ראש העיר ירושלים ניר ברקת למרגלות חומות העיר העתיקה, שער יפו ומגדל דוד.
ברקת ציין: "העובדה כי השנה הוכפל מספר הנרשמים מחו"ל ונשבר שיא נרשמים מהארץ ומחו"ל היא עדות לעוצמתה של ירושלים וליוקרתו הבינלאומית של מרתון 'ווינר' ירושלים. זו תהיה הנאה צרופה לחלוק את המסלול עם האנשים מכל העולם", והוסיף: "אני קורא לכולם לבוא ולקחת חלק באירוע המרגש הזה, בין אם בשדרת הרצים ובין אם כחלק מהקהל. נתראה על קו הזינוק".

משתתפי המרתון // צילום: דוברות המשטרה
במרתון ירושלים השתתפו קבוצות שונות, ובהן נפגעי טרור ובני משפחות שכולות, לצד פעילים המסייעים להם. הקבוצה מאורגנת על ידי ארגון "משפחה אחת", הפועל למען משפחות של נפגעי טרור. בין המשתתפים גם הדס מזרחי, אלמנתו של סנ"צ ברוך מזרחי, שנרצח בפיגוע ירי בליל הסדר, וגם רננה מאיר (שהשתתפה במירוץ ה-10 ק"מ), בתה של דפנה מאיר ז"ל, שנרצחה בפיגוע בעתניאל.
רננה מאיר (מימין), בתה של דפנה מאיר ז״ל, שנרצחה בפיגוע בעתניאל // צילום: "משפחה אחת"
במרתון לקחה חלק גם קבוצת הריצה "בת מלך", שמורכבת ממשתתפים הרצים למען הגברת המודעות לאלימות כלפי נשים במגזר הדתי־חרדי ובחברה כולה, ולטובת גיוס תרומות לעמותה.
בנוסף, קבוצה של 175 איש השתתפה במרתון מטעם ארגון "Hope Time Cure", שמסייע לילדים חולי אפילפסיה, ולזכרו של עזרא שוורץ ז"ל, שנרצח בפיגוע בגוש עציון. הארגון הוקם על ידי משפחת גלר, שאחד מילדיה חלה באפילפסיה; לאחר שהצליחה לשפר את מצבו בעזרת טיפול מתאים, הקימה המשפחה ארגון שיסייע גם לילדים אחרים.
במרתון השתתפו גם ילדים עם מוגבלויות שרצים כמו כולם. מוגבלות שכלית או פיזית לא מונעת השתתפות במרתון, כך מוכיחים היום 35 חניכי 'עלה' ירושלים, ילדים עם מוגבלויות שכליות התפתחותיות, שמגשימים את החלום להיות חלק מהמרתון ולרוץ כמו כולם. כדי לצלוח את המסלול הם נעזרים בהליכונים מותאמים. בין הילדים המיוחדים היה גם רפאל, המשתתף הצעיר ביותר המרתון, בן 4 בסך הכל, אך עקב המוגבלות ההתפתחותית נראה כבן 8 חודשים. כדי שגם הוא יוכל להשתתף ולרוץ המרתון, הותאם עבורו הליכון מיוחד שנתן לו את היכולת לרוץ כמו כולם.
בהזנקת מקצה הקהילות, יחד עם ילדי עלה, השתתפו גם מפכ"ל המשטרה, רנ"צ רוני אלשייך, ראש העיר ניר ברקת, ושוטרי תחנת לב הבירה בירושלים שהתאמנו יחד עם הילדים המיוחדים לריצת המרתון.

ילדי "עלה" עם המפכ"ל אלשיך // צילום: עמותת "עלה"
שלומית גרייבסקי, מנכ"לית עלה ירושלים, ציינה כי ״החברה הישראלית מורכבת מאנשים רבים, כולל אנשים וילדים עם מוגבלויות. החברה הישראלית צריכה לאמץ ולחבק אנשים עם מוגבלויות ולהיות גאה ביכולות של הילדים המיוחדים לפרוץ ולהצליח כמו כולם".
במשך חמישה חודשים התאמנו הילדים כדי לצלוח את 800 המטרים במרתון, יחד עם כל כך הרבה אנשים טובים: שוטרים, פיזיותרפיסטים, חיילים, ומתנדבים.
בצד הפחות יפה של האירוע - המשטרה עיכבה 3 אוטובוסים באזור מחלף שורש ובהם חרדים שעל פי החשד התכוונו להגיע לאזור המרתון ולשבשו. כמו כן, עוכבו עד כה 40 חרדים ברחובות הסמוכים למסלולי המרתון, החשודים כי התכוונו לשבש את מהלך האירוע.
הפגנות חרדים // צילום: דוברות המשטרה
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו