חילול בית הקברות היהודי במיזורי הותיר את הקהילה היהודית הקטנה במדינה במצב של פחד ואי ודאות כשנזק נגרם ל-150 מצבות על ידי פורעים אנטישמים.
אך העזרה הגיע ממקום לא צפוי. שני פעילים מוסלמים אמריקנים התנדבו לגייס את הכספים הדרושים על מנת לתקן את הנזקים שנגרמו.
"דרך הקמפיין הזה, אנחנו רוצים לשלוח מסר לקהילות היהודיות והמוסלמיות כי אין מקום לסוג כזה של שנאה, חילול כבוד המת ואלימות באמריקה", נכתב בעמוד הקמפיין באתר גיוס ההמונים "לאונצ'ינג גוד". "אנו מתפללים שהמעשה יחזיר תחושה של ביטחון ושלום לקהילה היהודית שבוודאי זועזעה מהמקרה".
טארק אל מסעידי, איש דת מוסלמי שפתח את הקמפיין יחד עם שותפתו, הפעילה החברתית לינדה צרצור, אמר כי כשראה את הנזק שנגרם לבית הקברות של הקהילה היהודית הוא נזכר בסיפור מהחדית', המסורת המוסלמית, בו מתואר הנביא שהשתתף בלוויתו של איש יהודי, וכשנשאל לסיבה לכך השיב "האם זו לא נשמתו של בן אדם?".
"הסיפור נועד להראות את אנושיותו של הנביא ולקדש את ערך הרחמים. אנחנו צריכים להביא את רוח הסיפור הזה לחיים כאן באמריקה. זו דרך נהדרת להראות כבוד והערכה לבני דודינו היהודים", מספר אל מסעידי.
קמפיין גיוס ההמונים שזכה לתרומות רבות ממוסדות מוסלמיים ברחבי המדינה הצליח אתמול להגיע לסכום היעד שהוצב, 20 אלף דולרים.
לטארק אל מסעידי היסטוריה ארוכה של התגייסות למען נפגעי קנאות דתית וגזענות. ארגונו סייע לגייס כספים עבור נפגעי הפיגועים בסאן ברנדינו ואורלנדו ואף ארגן כתיבה המונית של מכתבי ניחומים ממוסלמים למשפחתו של דיפלומט אמריקני שנהרג בלוב.
"אפליה ממוסדת נגד יהודים וישראלים": חקירה בארה"ב נגד אוניברסיטאות בקליפורניה
משלחת חמאס תגיע לקהיר: מוכנים להסכם בתנאי לנסיגה מעזה, "הצד הישראלי עיקש"
פרסומת | דור ההמשך: בוגרי נבחרות המדעים מגדלים את מדעני העתיד
בקופנהגן קראו כיכר על שם "פלשתין" - בקהילה היהודית מחו: "מתגמל טרור"
מירוץ החימוש של אירופה יצא לדרך: "רוסיה תפסיד, אנחנו פשוט חזקים יותר"