היועץ המשפטי לממשלה ד"ר אביחי מנדלבליט, אישר לפתוח בחקירה בחשד לעבירות הסתה לאלימות בעקבות הפגנה שהתקיימה אמש ובה נשמעו קריאות נגד הרמטכ"ל רא"ל גדי איזנקוט.
"היועץ המשפטי לממשלה שב ומדגיש, כי אין מקום להשלים עם התבטאויות מסיתות, לא כלפי שופטים, לא כלפי קצינים בצה"ל, ולא כלפי כל גורם אחר במערכת אכיפת החוק ובכלל", נמסר הערב, "מערכת אכיפת החוק תפעל בצורה נחושה ובלתי מתפשרת ביחס לקריאות של הסתה לאלימות וגזענות".
בין המפגינים אמש נכחה קבוצת קיצונים שיצאה בקריאות הסתה כנגד הרמטכ"ל, רא"ל גדי איזנקוט, על רקע התבטאותו שלשום ביחס לאלאור אזריה. "גדי, גדי, תיזהר - רבין מחפש חבר" ו"איזנבלוף - הביתה!" הטיחו המפגינים.
שלשום השתתף הרמטכ"ל באירוע לזכרו של רא"ל (מיל') אמנון ליפקין־שחק, ובנאומו התייחס לאווירה הציבורית בעקבות הפרשה, בלי להזכיר במפורש את שמו של אזריה. "גבר בן 18 שמתגייס לצה"ל הוא לא 'הילד של כולנו,' והוא לא תינוק שנשבה," אמר אז הרמטכ"ל, "הוא לוחם, הוא חייל שנדרש לחרף את החיים שלו כדי לבצע את המשימות שאנחנו מטילים עליו... אם אנחנו רוצים לשמור על צבא שמממש את הייעוד שלו, צריך להקפיד ולהיות חד בשיח. אפשר להיות חמים כלפי חיילים, בדאגה ובאהבה, אני הראשון לדרוש את זה ולעודד. מצד שני, גברים בני 18 שמתגייסים לצה"ל נדרשים לבצע משימות ולסכן את החיים שלהם כדי להגן על אזרחים".
• • •
"זו מלחמה על מי שאנחנו"
רא"ל (מיל') משה (בוגי) יעלון, מי ששימש שר הביטחון כשאלאור אזריה ירה במחבל וגינה זאת עוד באותו היום, פירסם אתמול בדף הפייסבוק שלו סרטון תגובה להרשעה וכן כתב: "זהו יום קשה לכולנו - למשפחת אזריה, לאזרחי ישראל וגם לי. חשוב לי שתדעו שאמשיך להגן על מדינת ישראל מפני מי שיפגע בערכיה, כפי שהגנתי עליה בגופי במשך 37 שנות שירותי בצה"ל. זה כבר מזמן לא עניין של ימין ושמאל. זו מלחמה על מי שאנחנו" לילך שובל