ספיר ואילנית בורוכוב. "הבנות נבהלו ממש" // צילום: משפחת בורוכוב // ספיר ואילנית בורוכוב. "הבנות נבהלו ממש" // צילום: משפחת בורוכוב

"למה המשטרה חכמה על ילדות בנות 14?"

נערה שישבה במרפסת ביתה ושוחחה עם חברותיה נקנסה בסך 350 שקלים • אמה טוענת: "הן לא עשו רעש, המשטרה מעדיפה לא להתעמת עם מבוגרים"

האם משטרת ישראל מתייחסת לשני מקרים של הקמת רעש בלתי סביר בשכונות מגורים באופן שונה? פוסט שכתבה צעירה בשם ספיר בורוכוב מחולון מתאר כיצד שוטר סיור שהגיע לבית משפחת בורוכוב במוצאי שבת האחרונה ורשם דו"ח לנערה בת 14 בלבד – מבלי להתריע על כך קודם לכן. 

"בשעה 1:45 בלילה אחותי ענבר בת ה-14 ישבה במרפסת עם חברותיה ושוחחו על עניינים ברומו של עולם -מדגישה שהן רק שוחחו", מתארת ספיר את השתלשלות העניינים שהובילה את שוטר הסיור לקנוס את אחותה הקטנה, וממשיכה: "פתאום דפיקה בדלת –משטרה. השוטר מסיור איילון התעקש לתת לענבר אחותי דו"ח בטענה שהיא עשתה רעש והפריעה למנוחת השכנים היקרים שלנו". 

מאידך, בני משפחת בורוכוב טוענים כי לאורך כל חג הסוכות, הקימו שכנים אחרים בבניין רעש בלתי סביר "ושרו בקולי קולות", אך המשטרה נמנעה מלהגיע אליהם. אילנית בורוכוב, אמן של ספיר ושל הנערה שנקנסה, מספרת כי בתה וחברותיה ישבו במרפסת הבית ושוחחו. "מסתבר שזה הפריע לשכנה שלי מלמטה אבל היא לא פנתה אלינו ולא בקשה שקט", טוענת אילנית, "בשעה אחת וחצי המשטרה דפקה בדלת, השוטר שאל את ביתי בת כמה היא ושאל אם אמא בבית ובקשו לקרוא לי. אני הגעתי והאמת שהייתי ממש בהלם לא הבנתי מה קרה".  

אחרי דין ודברים עם השוטר, אמר לה "הבת שלך עשתה רעש ואני רושם לה דוח 350 שקלים". "אמרתי לו שהבת שלי בת 14!", ניסתה אילנית להסביר לשוטר כי בתה קטינה, ללא עבודה וללא הכנסה ואין לה איך לשלם את הקנס שהתקבל לדעתה שלא בצדק. "השוטר אמר שזה עדיין לא מונע ממנהל לקבל דוח, אמרתי לו אתה נותן לה דוח בעצם אתה נותן לי דוח", ניסתה אילנית שוב להסביר לשוטר כי בתה צעירה מאוד, וללא אפשרות לשלם את הקנס כך שהסכום יתגלגל להוריה. 

"הבנות נבהלו  ממש, אני הייתי בשוק", מספרת האם את ההתרגשות בבית אחרי שהשוטר ירד לניידת שלו להביא את פנקס את הדוחות שלו, "אם באמת היה רעש, אני בעצמי הייתי מעירה להם שזה מפריע לי, ובאמת הן רק דיברו וצחקו במרפסת". האם, שחשבה שהשוטר רק "עלה כדי להפחיד אותן קצת", אך השוטר חזר – כשהוא מצויד בדוח רשום וממוען לנערה בת ה-14. 

"הטיל את הקנס ללא שום התרעה". הקנס בסך 350 שקלים 

לשאלת האם "האם לא מקובל להתריע קודם להטלת קנס על הקמת רעש בלתי סביר", ענה השוטר כי "לא מקובל להתריע ורשמתי לה דוח ושתלמד לא לעשות רעש". אילנית בורוכוב המשיכה לנסות ולגונן על בתה, והסבירה לשוטר שבתה לא מסתובבת ברחובות ובגינות, שם לרשויות החוק יש את כל הלגיטימציה להטיל קנסות על נערים שמקימים רעש בשעות הקטנות של הלילה. "אנחנו לא משפחה של ערסים, סליחה על הביטוי", הסבירה לשוטר. "תראי אני ממש מצטער זה החוק אם את רוצה את יכולה לערער", אמר לה השוטר והלך לדרכו. "הבנתי שאם הוא כבר רשם את הדוח אין סיכוי שיבטל", השלימה אילנית עם הקנס.

"במשך כל חג הסוכות סבלנו מרעש שהשכנים שלנו הקימו במסיבות קריוקי עד השעות הקטנות של הלילה", אומרת אילנית בורוכוב, ומוסיפה כי "זאת היתה חבורה של אנשים בעייתיים, המשטרה מפחדת מהם כנראה. הם חכמים על ילדות בנות 14 שיושבות ומדברות במפרסת שלהן". 

"לא מסתובבת בגינות וברחובות". ענבר בורוכוב // צילום: משפחת בורוכוב

"לתת הזדמנות שנייה זו לא מילה גיסה", מסכמת ספיר, אחותה הגדולה של ענבר, אץ התקרית הלא נעימה שארעה בבית משפחת בורוכוב, "לא הזהירו לא אמרו פשוט כתבו דו"ח. התחושה היא באופן כללי שלא שווה להיות אזרח שומר חוק או נקרא לזה "אזרח טוב " כי זה לא משנה גם ככה אף אחד לא יתייחס". 

מהמשטרה נמסר כי "התקבלה תלונה על הקמת רעש סמוך לשעה 02:00 לפנות בוקר בשד' תל גיבורים בחולון. שוטרים שהגיעו למקום שמעו אף הם, למשך דק' ארוכות, את הרעש היוצא מאחת הדירות בבניין. לאחר שזיהו את אחת הקטינות בדירה, ביחד עם קבוצת נערות נוספת, קיבלה הקטינה דו"ח בגין הקמת רעש. הדו"ח ניתן בנוכחות אימה ששהתה יחד איתה בדירה. משטרת ישראל פועלת ותמשיך לפעול לצמצום הפגיעה במרקם החיים התקין של האזרחים, גם במקרה זה בו הקטינה הפריעה את סביבתה והסבה לשכניה אי שקט". 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...