גם אירוע תרבותי מהסוג שלרוב לא מגיע לעמודי החדשות הצליח לגרור לאורך החג תגובות נסערות - זאת אחרי שפסטיבל הסרטים הבינלאומי ה־32 שהתקיים במהלך חול המועד סוכות בחיפה בחר להעניק פרס לשחקן משה איבגי, החשוד בשורה של הטרדות מיניות.
איבגי זכה בפרס השחקן בסרט עלילתי ע"ש המפיק מיכאל שוילי. את הפרס חלק עם השחקן נורמן עיסא, בעקבות השתתפותם בסרט "מלחמת 90 הדקות" של הבמאי איל חלפון. לצד הכבוד שבקבלת הפרס היוקרתי, הוא כולל גם פרס בסך 10,000 ש' שאותו הם צפויים לחלוק.
עם היוודע דבר הזוכים נשמעה שורה של תגובות חריפות, הן על ידי פוליטיקאים והן בקרב ארגוני נשים, שאף קראו לחבר השופטים ולהנהלת הפסטיבל לבטל את ההחלטה.
מנכ"לית איגוד מרכזי הסיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית, אורית סוליציאנו, אמרה כי "ההחלטה לתת פרס לאיבגי היא החלטה אומללה ומנותקת מהמציאות, שמתעלמת לא רק מ־15 הנשים שהתלוננו כי הוטרדו מינית על ידיו, אלא גם מהודעת המשטרה שהכריזה כי יש תשתית ראייתית להעמדתו לדין. חרף כישוריו של איבגי, אי אפשר לנתק בין האדם ליצירתו, ומי שחשוד במעשים כה חמורים אינו ראוי לפרסים".
סוליציאנו הוסיפה כי "איגוד מרכזי הסיוע קורא לבטל את ההחלטה, שכן היא מעבירה מסר חמור, ולפיו אלימות מינית היא סוג של פגם קליל באישיות כשזה מגיע לעולם האמנות".
שרת התרבות מירי רגב הגיבה אתמול אף היא להחלטה, וציינה כי "לאיבגי עומדת אמנם חזקת החפות ואין ספק שמדובר בשחקן מוכשר שיכולתו הוכחה עד היום אין סוף פעמים. עם זאת, בנסיבות שבהן מתנהל הליך משפטי בעבירה שאין להקל בה ראש, נכון היתה עושה הנהלת הפסטיבל אם לא היתה מביאה כלל את מועמדותו בטרם יתבהרו כל החשדות כלפיו".
הנהלת פסטיבל הסרטים הבינלאומי מסרה אתמול בתגובה לקריאות כי "חבר השופטים המקצועי בוחר את הזוכים על פי יכולות המשחק בלבד, כפי שבאו לידי ביטוי בהופעתם בסרט". עוד מסרו כי "הנהלות פסטיבלי סרטים בכל העולם אינן מתערבות בהחלטות המקצועיות והעצמאיות של צוותי השיפוט שלהן, ולכן אין מקום שהנהלת פסטיבל הסרטים הבינלאומי בחיפה תעמיד בספק את ההחלטה המקצועית של חבר השופטים".
בהכנת הידיעה השתתף נועם (דבול) דביר