איימן כורד (20) מכפר עקב מואשם בשני ניסיונות רצח באמצעות סכין כחלק מפיגוע טרור על רקע לאומני אותו ביצע לפני כחודש.
עו"ד לי-זו וולפוס מטעם מחוז ירושלים במשטרת ישראל הגישה לבית המשפט המחוזי בעיר כתב אישום כנגד הצעיר שעל פי כתב האישום יצא למסע נקמה על מותו של בן דודו שנהרג במהלך אירוע ירי בחברון.
עוד עולה מכתב האישום, כי איימן כורד בחר למות מות קדושים, כורד כתב מספר צוואות במכשיר הטלפון האישי שלו טרם היציאה למסע הנקמה, בהן כתב: "תסלחו לי ואל תבכו, ותדעו היטב שאני לא עוזב אתכם בגלל כעס ממכם, מות הקדושים קרא לי לאחר שאני איחלתי לעצמי. אמי תסלחי לי, דוד שלי מצד האמא תסלחי לי, הצוואה שלי, תאמינו באלוהים ותקברו אותי בבית קברות השהידים ליד אחי רמזי. אמי את ליבי, נשמתי וחיי, אל תבכי ואל תכעסי ותתפללי בשבילי למות מות קדושים, מה שאני רוצה שלא תבכי, אני רוצה שאת ודודה שלי מצד האמא תעשו לי מסיבה, ואני רוצה לשמוע צהלולים, תהיי בטוחה שאני לא עשיתי את המעשה הזה בגלל אף אחד, אלא כי אני רוצה, אני חשבתי על המעשה הזה עוד לפני מות הקדושים של אחי רמזי".
האזין לפסוקי קוראן וחיפש לרצוח חייל
לפי המסמך, ביום 19.9.16 מעט לאחר השעה 06:00, נטל הנאשם סכין מטבח מביתו ויצא במונית לכיוון ירושלים. הנאשם הגיע לאזור שער שכם בשעה 07:15 לערך, שם ישב כרבע שעה על ספסל והאזין באוזניותיו לפסוקי קוראן. במקביל, כתב הנאשם לאביו הודעת פרידה ב"פייסבוק".
בשעה 07:30 לערך, בסמוך לשער שכם, הבחין הנאשם בשני שוטרים אשר היו באותה העת בדרכם לתחנת המשטרה הסמוכה. הנאשם קם מהספסל והחל לעקוב אחריהם לכיוון שער הפרחים במטרה לפגוע בהם. לאחר שהתקרב אליהם מאחור, התנפל הנאשם על אחד השוטרים עם סכין שלופה בידו ודקר אותו בגבו העליון ובצווארו בחוזקה מספר פעמים במטרה לרצוח אותו. מיד לאחר מכן, הפיל ארצה הנאשם שוטרת נוספת שהייתה במקום ודקר אותה בצווארה מספר רב של פעמים במטרה לרצוח אותה. מעוצמת המכות בצווארה של השוטרת נשברה הסכין, כך שכת הסכין נותרה בידו ולהב הסכין נותרה נעוצה בעמוד השדרה שלה. בשלב זה ירה השוטר הפצוע בנאשם מספר כדורים והצליח לנטרלו.